Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на

...
Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на
Коментари Харесай

Учени казаха кои храни са като НАРКОТИК за тялото

Група откриватели от Австралийския народен университет откриха, че яденето на бърза храна способства за преждевременното стареене на мозъка. Констатациите на учените са показани в прессъобщение, оповестено на уеб страницата на списание „ MedicalXpress ”.
Нездравословното хранене и игнорирането на физическото натоварване на тялото, споделят откривателите, способстват за риска от развиване на диабет вид 2 и нарушават когнитивните функционалности, което от своя страна може да докара до деменция и недоразвитост на мозъка, заяви Агенция Франс Прес.
Лекарите настояват, че „ бързата храна ” визира имунитета. Увреждането от нездравословните хранителни привички става съвсем необратимо, когато човек доближи междинна възраст, акцентира изследването.

Най-добрият метод за попречване на преждевременното стареене на мозъка е вярното хранене. Изследователите предлагат бързото хранене да бъде изцяло изключено от диетата. Това се отнася най-много до хамбургерите, порцията пържени картофи и чашата сладка газирана напитка.
Диетолозите изследват посетителите на скъпи заведения за хранене и тези, посещаващи заведения за бързо хранене и стигат до заключението, че и в двата случая хората получават същото количество спомагателни калории, мазнини и други нездравословни детайли на храната , в сравнение с когато ядат домашна храна.
Преди това италианските алерголози откриха, че непрекъснатото ястие на „ бързи храни ” води до струпване в организма на специфични субстанции, които способстват за развиването на хранителни алергии. Това е изключително правилно за децата и може да изясни за какво всеки десети гражданин на развитите страни страда от сходни проблеми.
Освен това лекарите и експертите по хранене неотдавна откриха, че бързото хранене кара човек да не помни, че към този момент е ял и също по този начин способства за развиването на неплодородие измежду дамите, което съвсем удвоява вероятността от загуба на плодовитостта спрямо домашната храна.
Хамбургерите, пържолите и други западни ястия карат хората да преяждат, тъй като работят като марихуана на рецепторите в мозъка, които управляват енергийния баланс на тялото.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР