Група граждани отново блокираха магистралата Подгорица - Никшич с искане

...
Група граждани отново блокираха магистралата Подгорица - Никшич с искане
Коментари Харесай

Черногорци протестираха срещу гражданството на 62 000 чужденци

Група жители още веднъж блокираха автомагистралата Подгорица - Никшич с искане държавно управление на да извърши до на следващия ден ултиматума с три претенции, написа БГНЕС, базирайки се на локални медии. Блокадата продължи до 16:00 ч., като са били пропускани да минават единствено коли за спешна помощ, родители с деца и заболели хора . „ Инициативна група на свободните жители “ преди този момент предизвести, че ще се стигне до радикализация на митинга, в случай че държавното управление на Черна гора не извърши трите им претенции.
Всичко стартира в четвъртък с митинги, проведени от Патриотичния комитет пред постройката на държавното управление в Подгорица, както и в Никшич, Цетине, Будва и Тиват. Същия ден на изхода от Никшич беше спрян автомобил на черногорското държавно управление, в която се е возила дъщерята на премиера Здравко Кривокапич.
 Черна гора обмисля цялостно затваряне на страната Черна гора обмисля цялостно затваряне на страната
Цялостното затваряне на страната е вид, който предлага Институтът за публично здраве на Черна гора, предава МИА. Такова решение...
В неподписано писмо от " Инициативния комитет на свободните жители на Черна гора " обявиха по-рано, че блокадите се правят " заради перфидните планове на черногорското държавно управление, което посредством промени в решенията по отношение на критериите за придобиване на черногорско поданство желае да даде опция за придобиване на поданство за 62 000 чужденци, най-вече жители на Русия и Сърбия , след което те ще бъдат вписани в изборния лист ".
" Ако нашите претенции не бъдат изпълнени до 12-ти април, ние ще радикализираме оправдания си цивилен митинг . Призоваваме всички наши другари в други черногорски градове да се причислят към нашите претенции и да създадат същото в техните градове ", се споделя в неподписаното писмо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР