Група Generali продължава да търси най-устойчивите МСП в цяла Европа

...
Група Generali продължава да търси най-устойчивите МСП в цяла Европа
Коментари Харесай

Generali търси най-устойчивите малки и средни предприятия в Европа

Група Generali продължава да търси най-устойчивите МСП в цяла Европа с третото издание на премиите SME EnterPRIZE. Целта на компанията е да открие най-хубавите практики, които могат да вдъхновят други бизнесмени и да оказват помощ на обществото да се оправи с екологичните и обществени провокации.

През тази година за оценките ще се състезават предприятия от 10 страни в Европейския съюз – Австрия, Хърватия, Чехия, Франция, Германия, Унгария, Италия, Португалия, Словения и Испания. В партньорство с асоциацията European Entrepreneurs CEA-PME, Generali ще отличи така наречен Герои на устойчивостта, като награждаването ще се състои на специфична гала в Брюксел през есента. Това са компании, които са въвели забележими начинания по линия на устойчивостта в своите интервенции. Отличените се състезават в две категории – резистентност в областта на околната среда и  обществена резистентност.

На този линк представителите на дребни и междинни предприятия могат да намерят повече информация по какъв начин могат да аплайват.

В партньорство с Университета Бокони ще бъдат издадени специфична Бяла книга и проучване, което ще даде по-широк взор върху провокациите и опциите пред МСП по пътя им към устойчивостта.

През миналите 2 години над 13 000 МСП в Европа бяха включени в първичното отсяване на Героите на устойчивостта. В рамките на актуалното издание се чака повече от 2000 компании да преминат през изявленията и да бъдат включени в Бялата книга.

Като водещ осигурител в Европа, дребните и междинни предприятия са значим сегмент от нашия бизнес. Наградите SME EnterPRIZE бяха основани на база нашето поверие, че поддръжката на този бизнес, който основава повече от половината Брутният вътрешен продукт на Европа, би трябвало да бъде взет поради в построяването на по-зелена и приобщаваща стопанска система на бъдещето. Тези оценки отразяват мястото на МСП по пътя към устойчивостта. В предходните издания бяха прегледани над 13 000 компании, като бяха разисквани благоприятни условия за това по какъв начин институциите могат да оказват помощ за тази смяна към устойчивостта посредством политически решения. Тази тематика стои в сърцето на проучванията на Университета Бокони, както и в издаваната Бяла книга “, коментира Филип Доне, основен изпълнителен шеф на Група Generali.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР