Група експерти от Scania в различни области са обединили усилия,

...
Група експерти от Scania в различни области са обединили усилия,
Коментари Харесай

Вижте напълно автономния концептуален камион без кабина на Scania

Група специалисти от Scania в разнообразни области са обединили старания, разработвайки концептуален камион, който даже и без кабината, има модулната система на компанията в основата на дизайна.
Тъй като другите промишлености се стремят да усъвършенстват транспортните задания и да ги вършат по-устойчиви, все по-често се обмислят транспортни средства с самостоятелно ръководство. Мините и огромните затворени строителни обекти са образци за подобаваща среда, която е удобна за ръководства без лидер, защото те са добре следени и безвредни места.



" С концептуалния камион Scania AXL ние вършим забележителна крачка към интелигентните транспортни системи на бъдещето, където самоуправляващите се транспортни средства ще играят съществена роля ", споделя президентът и изпълнителен шеф на Scania Хенрик Хенриксон. " Ние продължаваме да построяваме и пилотни концепции, с цел да демонстрираме какво можем да създадем с технологията, която е налична през днешния ден ".



За самостоятелните транспортни средства софтуерът в доста връзки е по-голям от хардуера. Scania AXL се ръководи и управлява от умна контролна среда. В мини, да вземем за пример, самостоятелните интервенции се улесняват от логистична система, която споделя на автомобила какво би трябвало да извършва.



" Вече разполагаме със независимо управляваващи се камиони в взаимните ни интервенции с клиентите. Въпреки това, до момента те са имали място за водач в кабината, който може да се намеси при положение на нужда. Scania AXL няма кабина и това трансформира играта доста ", споделя Клайс Ериксън, началник на отдела за проучвания и разработки в Scania. " Развитието на транспортните средства със независимо ръководство е постигнало огромен прогрес през миналите години. Все още нямаме всички отговори, само че посредством концептуалните транспортни средства като Scania AXL навлизаме в нови територии и продължаваме да учим с бърза скорост ", добави Ериксън.



Двигателят с вътрешно горене, захранващ концептуалното транспортно средство, е образец за разбъркване на обичайните и новите технологии. Той е пестелив, захранвайки се от възобновими биогорива. Здравината и мощността в дизайна и функционалността на Scania AXL подхождат на по-тежката работна среда в мините и огромните строителни обекти. Нов образован челен модул заменя обичайна кабина, само че даже и без кабина концепцията е елементарно разпознаваема в стила на Scania.

Първата проява онлайн на Scania AXL ще се организира в деня на нововъведенията, който TRATON GROUP ще провежда на 2 октомври, в демо центъра на Scania в Сьодертале.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР