Група екоактивисти извърши поредната си акция в Италия, този път

...
Група екоактивисти извърши поредната си акция в Италия, този път
Коментари Харесай

Заляха с боя коледното дърво на „Гучи” в Милано

Група екоактивисти извърши следващата си акция в Италия, този път против коледното дърво в комерсиалната изложба „ Виторио Емануеле II " до катедралата на Милано. Става въпрос за апаратура с формата на елха на групата „ Гучи ", чието осъществяване коства 1 млн. евро. Дървото провокира доста полемики и беше съпоставено от мнозина с „ купчина куфари ".

 

Няколко младежи се качиха върху платформата, на която е сложено коледното дърво в първокласната изложба с бутици, и отвориха раниците си, цялостни с опаковки оранжева багра. След това започнаха да цапат с нея сребристите детайли на инсталацията. Малко по-късно бяха отведени принудително от полицията.

 

Със свое известие до медиите екоактивистите от групата „ Фондо рипарационе " обясниха постъпката си с „ акт на митинг против една компания, която фактурира 10 милиарда евро годишно, а дава 1 млн. за щедрост и в същото време продължава да подхранва системата за разкош и ползване, която е нашата смъртна присъда ". Те допълниха, че с изключение на, че е мощно подложено на критика, коледното дърво на „ Гучи " „ е знак на жанр на живот, който не е екосъобразен. Един абсурден жанр на живот на фона на икономическата пропаст в Италия ".

 

Екоактивистите подлагат на критика и кметството на Милано, което отстъпило скъпото пространство в изложба " Виторио Емануеле " на мултинационална формация за разкош, подхранвайки химерата на консуматорското общество.

 

„ Вместо това може да употребява това място за обществени и просветителни начинания за цялото население ".

Не за първи път екоактивистите правят показни акции в Милано. На 9 март изцапаха с оранжева багра статуята на Виктор Емануил II. За нейното разчистване, което коства 29 хиляди евро, беше нужен екип от реставратори.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР