Група доброволци подариха усмивки и минута внимание на семейства в

...
Група доброволци подариха усмивки и минута внимание на семейства в
Коментари Харесай

Доброволци от Пловдив подариха усмивки на хора в нужда СНИМКИ

Група доброволци подариха усмивки и минута внимание на фамилии в потребност от Пловдивско. В навечерието на светлите християнски празници другарската компания от 20 момчета и девойки, котио живеят в града под тепетата, са създали подаяние на хранителни артикули от първа нужда.

Жестът им е бил насочен към 12 души в потребност от пловдивското село Дълго поле – измежду които възрастни, майка с дете и едно младо семейство в неравностойно състояние, написа. Решили да ги поддържат след молба от кмета на обитаемото място, който споделил, че тези хора нямат опция да отбележат Великден уместно. 

„ Успяхме да създадем празника малко по-специален за тези хора. Всеки от нас се включи с каквото може – лист с покупки, извършване на покупки, окомплектоване. Бяхме подкрепени и от 11 доброволци, който ни оказаха финансова поддръжка за закупуването на продуктите “, споделя Красимир Николов, част от доброволческата група пловдивчани.



Той е приятелите му споделят, че това е първата им взаимна идея. Преди това обаче поотделно всеки от тях се включвал в разнообразни начинания, ориентирани към хора в потребност. 

„ Подкрепяли сме разнообразни дела, било то за хора в неравностойно състояние, наранени от естествени бедствия или обществено слаби фамилии.  Всичко прерасне поради общата ни връзка в общ чат в обществените мрежи, в който в началото се организирахме дружно да караме колелета из града. Впоследствие, около другарството ни, се образува нещо като наше мини общество - " Велопатрул ", което да работи дружно “, допълват пловдивчаните.



Всички двадесет души имат разнообразни специалности, всекидневие и персонални борби. Но общата им цел е да привлекат още хора, които биха желали да се включат в техните начинания.

 „ С времето в наш приоритет се трансформира концепцията да ентусиазираме колкото е допустимо повече хора и да ги подтикнем към присъединяване в разнообразни дела. Мото ни е „ Заедно можем “ “, допълват приятелите му.

Пловдивчаните споделят, че намират в доброволчеството към елементарните жители изчезналият оптимизъм, който им връща вярата в смяната. И, несъмнено, задоволство след срещата с едни по-щастливи очи.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР