Група деца, наредени край огражданията, очакват последния съдийски сигнал и

...
Група деца, наредени край огражданията, очакват последния съдийски сигнал и
Коментари Харесай

Футболният празник на "Царско село" - стегнат и с уверения, че това не е новият "Верея"

Група деца, подредени край огражданията, чакат последния съдийски сигнал и се наговарят " да нахлуят " на терена. А последният сигнал е значим, тъй като ще подпечата изкачването на " Царско село " в елита на българския футбол.

Не след дълго чаканият миг идва - " Царско село " си обезпечи историческо присъединяване в Първа лига. Пред погледа на към 200 души тимът направи 0:0 с " ЦСКА 1948 " на своя стадион в едноименния комплекс в полите на Витоша и пет кръга преди края на сезона към този момент е сигурен отличник във Втора лига.

В спокойна конюнктура по трибуните и на моменти развяващи се флагове, най-вече от играчи на школата, " Царско село " стигна до нужната точка, с цел да извърши задачата си за непосредствено класиране в елита.

Празничната атмосфера към мача на дребното стадионче по-скоро отсъстваше и прекомерно малко бяха признаците за значимостта на дуела.

 На трибуните беше умерено
© LAP.bg

На трибуните беше умерено

През по-голямата част " Царско село " игра в понижен състав поради червен картон в средата на първото полувреме, като това способства за под напрежение край през погледа на почитателите. В края " ЦСКА 1948 " удари и греда. След това пристигна моментът за " заговора " на децата, които приготвиха проекта си за излизане на терена.

Когато мачът завърши, в самобитната ВИП ложа беше отворено шампански. Част от почитателите и фамилиите на футболистите поздравиха своите любимци и скоро вълнението поутихна.

" Който не мечтае, той не реализира задачите си. Ние мечтаехме за това отпреди две-три години, когато започнахме нашия път в професионалния футбол. Мечтите ни се сбъднаха след доста труд, предпочитание, себераздаване и най-после постигнахме това, което искахме ", сподели притежателят на " Царско село " Стойне Манолов след дуела.

Целта пред тима е да бъде фактор в българския футбол, като последователно натрупа опит. Начертаният път минава през промени в стадиона с разширението на потенциала, а съгласно Манолов от 1 юли оборудването ще има осветяване.

По-големият въпрос пред " Царско село " е каква ще е ролята му на футболната карта, откакто стана следващият софийски тим в елита. Догодина в Първа лига сигурно ще има най-малко четири тима от столицата, а има опция да се усили и до цели седем.

В последните две години " Септември " и " Витоша " вървят своя път в елита. Също като старозагорския " Верея ", чието премеждие в Първа лига е на път да завърши с разочароващ неуспех.

" Ако имате някакви подозрения, че ще се превърнем във " Верея " или някой от тимовете, които не могат да си разрешат да са в Първа лига – не. До този миг като финанси, благоприятни условия и уместност към всички, ще продължим и в Първа лига ", сподели Манолов.

Той и треньорът Никола Спасов се сплотиха към мнението, че отборът се нуждае от класа и ще бъдат дейни в привличането на нови футболисти преди началото на първия си сезон в Първа лига.

" Радвам се откровено, че на нашия стадион стадион станахме първенци и узаконихме влизането ни в Първа лига. При състояние, че играеш в Първа лига, мотивацията, подготовката и логиката на психиката е напълно друга. Можем да играем, само че няма да сме толкоз равностойни на тимовете от елита ", добави Спасов.

 Футболният празник на
© LAP.bg
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР