Група антиваксъри поискаха от медиите да престанат да ги наричат

...
Група антиваксъри поискаха от медиите да престанат да ги наричат
Коментари Харесай

Антиваксъри: Спрете да ни наричате антиваксъри, супер обидно е!

Група антиваксъри желаеха от медиите да престанат да ги назовават антиваксъри (въпреки че безусловно те са точно такива). Естествено, интернет обществото прояви нулев възторг към предлагането им за нов термин – Vaccine Risk Aware (т.е. хора, които са наясно с рисковете от ваксините).

Тази седмица групата антиваксъри Crazymothers (което в превод от британски значи луди майки – и не, не се шегуваме) разгласиха своята молба в Twitter и Instagram.

Отвореното писмо гласи следното:

„ Скъпи медии, апелирам преустановете използването на термина „ антиваксъри “. Той е омаловажаващ и подстрекаващ и маргинализира както дамите, по този начин и техният опит. Той е надменно опростенчеси, супер афектиран и извънредно неправилен. Молим ви най-учтиво да започнете да ни наричате Vaccine Risk Aware. ”

Хората побързаха да им отговорят, че в случай че в реалност осъзнаваха рисковете от имунизациите, чийто странични резултати постоянно са дребни, извънредно редки и не включват аутизъм (противно на изказванията, оповестени в crazymothers.info), нямаше да се афишират срещу тях. Особено като се има поради рисковете, свързани с това едно дете да не бъде имунизирано (и по този метод да се изложи на евентуално смъртоносни заболявания).

Така да вземем за пример по време на епидемията от морбили (дебна шарка) в Конго бяха регистрирани 233 337 случаи на това заболяване, 4723 от които приключиха с съдбовен край през 2018 година 90 % от смъртните случаи са на деца под 5-годишна възраст.

Вместо “осъзнаващи рисковете “, интернет обществото има няколко други оферти за Crazymothers.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР