Група американски сенатори, посещаващи Пекин, изразяват надежда, че са отворили

...
Група американски сенатори, посещаващи Пекин, изразяват надежда, че са отворили
Коментари Харесай

Американските сенатори виждат искрица надежда за прекъсване на задръстванията с Китай по повод кризата с фентанила

Група американски сенатори, посещаващи Пекин, показват вяра, че са отворили вратата в миналото толкоз малко към държавните договаряния с Китай за ролята му в рецесията с фентанила, опустошаваща Америка

От Associated Press, 10 октомври 2023 година, 10:16 ч. Китай за ролята си в рецесията с фентанила, опустошаваща Америка.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър, който оглавява групата от трима демократи и трима републиканци, сподели, че китайският президент Си Дзинпин е показал, че ще прегледа настояването на Шумър да назначи почитан чиновник за диалози по въпроса.

„ Помолих го непосредствено да направи това и той не сподели не. Той не го направи “, сподели Шумер пред кореспонденти в края на престоя на делегацията в Китай. „ Той можеше да каже: „ Първо, както казахме преди, първо премахнете глобите. “ Той не сподели това. “

Китай отхвърли да задържи диалози за фентанил, в случай че Съединени американски щати не отстранен комерсиалните ограничавания, наложени на китайски полицейски теоретичен институт за криминалистика през 2020 година Фактът, че Си не отхвърли изрично настояването на сенатора, може да бъде приветстван като прогрес, който отразява какъв брой ниско са паднали връзките сред Съединени американски щати и Китай.

Китай, след предходни диалози със Съединени американски щати, забрани производството на фентанил в своите граници, само че Съединени американски щати настояват, че китайски компании в този момент доставят химическите съставки за фентанил на мексиканските наркокартели.

Посещението на първата делегация на Конгреса в Китай от 2019 година насам и последните визити на държавния секретар на Съединени американски щати и министъра на финансите на Съединени американски щати покачиха се надява, че двете страни могат да намерят метод най-малко да стабилизират връзките си. И двете страни се пробват да провеждат среща сред Си и президента на Съединени американски щати Джо Байдън идващия месец.

Сенаторите трансфораха търговията и фентанила в главен фокус на срещите си със Си и други чиновници на китайското държавно управление.

Сен. Маги Хасан, демократ от Ню Хемпшир, сподели, че е прекарала по-голямата част от времето си в диалози за фентанил.

„ Исках да... уведомя китайските управляващи по какъв начин е засегнала тази зараза моя дребен щат “, сподели тя, като сподели, че визира 1,4 милиона души и аргументи към 500 смъртни случая от свръхдоза всяка година.

Посланикът на Съединени американски щати в Китай Никълъс Бърнс сподели, че сенаторите са постигнали по-голям прогрес по въпроса, в сравнение с е очаквал. Бърнс, който сподели, че прокарва въпроса от 19 месеца с дребен триумф, приписа на сенаторите шерването на техните истории за това по какъв начин фентанилът визира техните общности и хората, които познават.

„ Това, което чухме в отговор, бяха изрази на състрадание към американския народ “, сподели Бърнс, който придружаваше сенаторите на техните срещи. „ И мисля, че имаше предпочитание да се откри път напред в този доста сложен диалог. Така че към момента не сме стигнали, само че в действителност желая да отдам заслугата на всеки един от сенаторите тук.

Дори в случай че Си извърши настояването на Шумер за диалози на високо равнище, това няма да е елементарно за разрешаване. Китайските държавни медии единствено в резюме загатнаха казуса с фентанила в отразяването на срещите на сенаторите.

Републиканският сенатор Бил Касиди от Луизиана сподели, че фентанилът е предмет на различия в договарянията, като китайската страна се разграничава от сенаторите по отношение на способността си да управлява рецесията.

Си допусна, че Съединените щати би трябвало да прегледат вътрешно аргументите зад епидемията от приложимост на фентанил, сподели Хасан. Говорители на китайското държавно управление споделиха, че Съединени американски щати не би трябвало да упрекват другите за неуспехите на личната си политика.

Хасан сподели, че е споделила на Си, че Съединени американски щати са подхванали огромни стъпки за справяне с проблем и че „ в този момент имаме потребност Китай да признае своята роля и би трябвало да работим дружно. “

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР