Група активисти под името Майките от Тянанмън поискаха днес разследване

...
Група активисти под името Майките от Тянанмън поискаха днес разследване
Коментари Харесай

Майките от Тянанмън искат разследване на клането от юни 1989 г.

Група деятели под името " Майките от Тянанмън " желаеха през днешния ден следствие за кръвопролитната кавга с стачкуващи през 1989 година на централния пекински площад, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Групата упорства за " отговорност на държавното управление ", за разгласяване на истината, правораздаване и компенсации за жертвите на кръвопролитията на площад " Тянанмън " от 4 юни 1989 година Активистите окачествяват тези събития като " жестока покруса с невиждано безчовечие ", в които военните необмислено са избили почтени хора, разгонили протестиращи и умъртвили и ранили хиляди с танкове и пукотевица на месо.

Семействата на потърпевшите са разпознали 203 убити, измежду които 14 възпитаници в начални и съществени учебни заведения. Най-младият умрял е на 9 години, а най възрастният - на 66. В апела на " Майките от Тянанмън ", оповестен от организацията " Права на индивида в Китай ", се упорства пред управляващите за отмъщение посредством правосъдни процеси, съвещания и разговор.

Но в Китай са неразрешени всевъзможни полемики за дейностите на армията през юни 1989 година на площад " Тянънмън ", както и възпоменателни прояви на годишнини от погрома против стачкуващи. При наближаването на годишнини родственици на жертвите и правозащитници постоянно биват поставяни под домакински арест, напомни ДПА.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР