Група агресивно настроени поддръжници на венецуелското правителство проникнаха в контролирания

...
Група агресивно настроени поддръжници на венецуелското правителство проникнаха в контролирания
Коментари Харесай

Привърженици на правителството нахлуха в парламента на Венецуела, има ранени депутати и журналисти

Група нападателно настроени поддръжници на венецуелското държавно управление проникнаха в следения от опозицията парламент и раниха няколко депутати и публицисти, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

До случая се стигна след особено съвещание на Народното събрание във връзка Деня на независимостта на страната. Чути са няколко детонации, които може да се дължат на фойерверки, хвърлени в парламентарната постройка в центъра на Каракас, съобщи Ройтерс, базирайки се на очевидци.

На телевизионни фрагменти от мястото на събитието се виждат двама опозиционни депутати с окървавени лица.

Нахлулите хора в градините на Народното събрание са десетки, някои от тях крият лицата си зад качулки. Те носят палки и са облечени в алено, цвета на ръководещата партия, оповестява Франс прес.

Миналата седмица венецуелския президент Николас Мадуро заяви, че постройката на Върховния съд в Каракас е била нападната от хеликоптер. Най-малко една граната бе била хвърлена по постройката, само че не експлодира. След това нападащият хеликоптер е прелетял над постройката на вътрешното министерство. По данни на Ройтерс хеликоптерът е полицейски, а нападението бе осъществено в миг, когато 54-годишният президент говореше онлайн по държавната телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР