Грубо посегателство срещу църква във Варна. Мъж хвърли коктейл Молотов

...
Грубо посегателство срещу църква във Варна. Мъж хвърли коктейл Молотов
Коментари Харесай

Мъж хвърли коктейл „Молотов” по църква във Варна

Грубо посягане против черква във Варна . Мъж хвърли коктейл „ Молотов ” по фасадата на храм св. „ Прокопий Варненски ”, предава

За благополучие няма потърпевши, само че вандалската демонстрация породи вълна от реакции . Вандалщината е осъществена в 02:00 часа, а камера на магазин до храма е запечатала стореното.

Съседите незабавно извикали полиция. „ Веднага реагирахме, осъществен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно произвеждане в изискванията на необходимост и сега търсям възможния причинител ”, изясни ст. комисар Атанас Михов, шеф на ОД на МВР-Варна.

Все още претекстовете на действието остават неразбираеми, само че всичко се е разминало на косъм от по-сериозни последици, защото бутилката със запалимата течност не е попаднала в постройката на църквата.

В очакване причинителят да бъде арестуван, реакцията на църквата не закъсня. „ Когато човек с делата си потъмни божия облик в себе си, всичко може да се случи. Подобно деяние припомня на една сентенция, която гласи „ Простотията е по-лоша от кражба.

Този човек, в случай че ни слуша сега, дано направи нещо положително, нещо друго от това, което е сторил в този момент ”, сподели Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР