Грубо отношение към възрастен пациент и придружителката му в Ловешката

...
Грубо отношение към възрастен пациент и придружителката му в Ловешката
Коментари Харесай

Сигнал за грубо отношение в болница: Защо придружителка на сляп пациент е спяла в краката му?

Грубо отношение към възрастен пациент и придружителката му в Ловешката болница. За това алармира наша зрителка.

Снимка: bTV

На 4 против 5 януари 73- годишният 100% незрящ Цочо Христов от Гложене е признат по неотложност в Ловешката болница с тежка пневмония. Придружава го брачната половинка му, също със съществени зрителни проблеми.

Снимка: bTV " Направиха тест за Коронавирус, който беше негативен и вкараха ни като белодробно заболяване “, сподели Събена Иванова, брачна половинка на пациента, село Гложене.

Настанени са в Пневмофизиатричното поделение - в стая с 9 кревати, обща за мъже и дами.

" Спях в краката му. Той на леглото и аз по този начин седнала и по някой път лягах в краката му. Казаха за компаньон не се поставя “, изясни Събена.

Снимка: bTV
За обстановката околните им схващат на третия ден.

Снимка: bTV
" Казвам добре, болния ОК, на системи, грижите се за него. Все отново това е 73 - годишна жена, споделих: Готов съм даже да си заплатя, каквото е нужно, в случай че изобщо е нужно. Не е допустимо да нямате опит с съпътстващи лица. За мене беше необяснимо по какъв начин тя ще изкара 10 дни там “, сподели Добри Добрев, шурей на пациента, село Гложене.

Леглото е извоювано, само че не и естественото отношение.

" Санитарката сподели, откакто толкоз се оплакваш - в този момент ще си ти ще си оправяш чаршафа и възглавницата ", споделя Добри Добрев.

На идващия ден пациентът умрял, преди още брачната половинка му Събена да получи отговор от какво го лекуват.

" Аз не съм вляла и вътре в стаята, седнал съм на вратата: " Затваряй, затваряй, тъй като не мога да ги претърпявам. Защо?! Ние какви сме?! “, изясни Добри Добрев, шурей на пациента, село Гложене.

На околните не била обяснена и повода за гибелта. Документите им връчил санитар.

„ Остра сърдечна и дихателна непълнота, двустранна пневмония. Добре, кое от всичките или от трите едновременно?! Какво пречеше този лекар, който се е подписал или там име на лекаря Донка някоя си, какво й пречеше - " господине, съболезнования, изпуснахме индивида. Вчера беше добре, през днешния ден го няма “, споделя Добри.

Потърсихме лекуващите в Ловешката болница.

Снимка: bTV
30 минути по-късно желанието ни да се срещнем с доктор от отделението към момента не бе почетено.

От стаите надничаха пациенти, само че не и личен състав.

Очевидно обещанието на санитарката потъна в коридора.

От управлението на болничното заведение обясниха, че за казуса научават от нас. Обещаха да създадат инспекция.

Снимка: bTV Близките на умрелия пациент към този момент се въздържат от тъжба. Но упорстват унизителното и надменно отношение в лечебните заведения да бъде пресечено.

" Искахме да дадем публичност, тъй като все ми се коства, че тези хора, които поставят грижи за нас, за нас, когато сме в неприятни моменти, мисля, че те са поели уговорката си по собствен личен избор, никой не ги е принудил да го създадат. Не се разисква качеството на лекуването, не се разисква какъв брой докторите са експерти, а какво е отношението на хората към хората ", счита Добри.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР