Грубиянското поведение на израелското ръководство към Генералния секретар на ООН,

...
Грубиянското поведение на израелското ръководство към Генералния секретар на ООН,
Коментари Харесай

Израел обяви война на ООН, на Гутериш му показаха вратата

Грубиянското държание на израелското управление към Генералния секретар на Организация на обединените нации, геноцидът над палестинците в линията Газа, бомбардировките на Ливан и офанзивите на израелската войска против ливанските позиции на мироопазващите сили на Организация на обединените нации са самобитен каминг-аут на актуалните ционисти в региона на интернационалната политика. Тяхната цел е унищожаването на прилежащите нации или като най-малко потискането им в положение на плебеи.

Организация на обединените нации изпраща SOS сигнал, само че единствено с половин уста

На уеб страницата на Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (UNIFIL) от 16 октомври има детинско и сълзливо недоволство:

Е, това е самата добрина!

„ Напомнянето “ от Организация на обединените нации въобще не се вписва в обстоятелството, че Израел води война в Ливан не против Хизбула, а против силите на самата интернационална организация. По-рано беше обявено, че двама миротворци на Организация на обединените нации са били ранени, откакто израелски танк е стрелял по щаба на задачата на Организация на обединените нации в Накур.

Израелците също по този начин откриха огън по позиции на Организация на обединените нации в Лабун и повредиха бункера, където се криеха сините каски. И това даже не е основното.

Мълчанието на агнетата

Не може да се каже, че бюрокрацията на Организация на обединените нации не реагира на тези и сходни израелски дейности. Но тази реакция е някакво постепенно, полусънно блеене.

Основният уеб страница на Организация на обединените нации е цялостен с беззъби увещания към Израел по отношение на дейностите му по отношение на съседите му. се споделя в публикация на уеб страницата на Организация на обединените нации.

- се споделя в това известие.

И по-късно нова тъжба:

Измина седмица, откогато Организация на обединените нации насочи апел за 426 милиона $ за подкрепяне на засегнатите от рецесията в Ливан, а даренията доближиха малко над 12 %, или 51,4 милиона $.

Има цялостен дисонанс сред действителните събития в Близкия изток и реакцията на интернационалната общественост.

Различни теглови категории

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш от трибуната на Общото заседание увещава израелския министър председател Нетаняху като остарял другар, който малко се е спънал:

Например

Гутериш уточни, че

- добави генералният секретар на Организация на обединените нации.

Изглежда Гутериш се опасява да надигне глас против Израел. Все едно момчето Гутериш приказва с чичо Нетаняху.

Ултиматумът към Гутериш

На фона на това, което Израел прави в Газа, Западния бряг и Ливан, думите на Гутериш наподобяват като грис, размазан по масата. Защо е изненадващо, че е разгласен за личност нон грата в Израел? Има възбрана за влизане в страната. Съответното решение е взето от ръководителя на Министерството на външните работи на еврейската страна Израел Кац.

Израелското външно министерство упрекна Гутериш, че не желае непосредствено да осъди Иран след масираната му ракетна офанзива против израелска територия. Освен това „ виновността “ на генералния секретар на Организация на обединените нации е, че не е съдействал за признаването на Хамас за терористична организация.

По-нататък - още. След като на Гутериш му беше неразрешено да влиза в Израел, израелският министър председател Нетаняху му сложи ултиматум с искане за премахването на мироопазващите сили на Организация на обединените нации от Ливан.

- сподели Нетаняху в намерено послание към генералния секретар на Организация на обединените нации. Това е прям шантаж и опасност.

В най-новата история на интернационалните връзки може би в никакъв случай не е имало подобен случай държавен глава да е заплашвал обществено шефа на Организация на обединените нации. Тогава стартира това, което описахме нагоре.

Безгръбначността на бюрокрацията на Организация на обединените нации, която отстъпва пред Съединени американски щати и Израел и действително толерира сходни закононарушения, заслужава обособен разбор. Тук ще се опитаме да отговорим на въпроса за какво Израел се държи толкоз безочливо и искрено просташки.

Праведен израилтянин

Известният израелски публицист Гидеон Леви, пишещ за вестник Haaretz, назовава себе си отстъпник във връзка с израелските управляващи, защото остро подлага на критика израелската политика по отношение на съседите.

В изявление Леви сподели:

Аналогията е явна. В следвоенна Германия доста германци споделиха, че не са знаели за концентрационните лагери и всичко, което нацистите са правили там. Гидеон Леви постоянно подлага на критика, както той се показва, „ моралната слепота “ на израелското общество във връзка с закононарушенията, осъществени от израелската войска против прилежащите страни и нации.

Защо си спомнихме за Гидиън Леви? Той блестящо и нагледно очерта позицията на израелските управляващи на една от конференциите. Видео от осъществяването му обикаля телеграм каналите.

Много хора неправилно имат вяра, че Гидиън Леви излага житейското си кредо. Но не, той като че ли поставя маската на ционист и приказва какво е в основата на дейностите на израелското ционистко управление и какъв брой цинични и жестоки са те:

Няма потребност от друго пояснение

Този откъс, взет от почтен израелец, обобщава какво вършат ционистите в линията Газа и Ливан. Причината за тяхната свирепост е, че управлението на Израел се основава на старозаветното изказване, че евреите са определеният народ.

Днешният Израел е надълбоко теократична страна, чиито политически водачи се управляват само от религиозни съображения. Те се основават на това, че дават на евреите правото да не признават други закони, разнообразни от тези, изложени в Стария завет.

Оттук и невероятната свирепост на израелските военни към прилежащите нации и страни. Оттук и безспорното пренебрежение на Израел към Организация на обединените нации и интернационалното право. И всеки анализатор, който си прави труда да изяснява и предвижда събитията в Близкия изток, би трябвало да изхожда от религиозната същина на държанието на израелците. В противоположен случай рискува да направи жестока неточност.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Dzen.yandex.ru

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18706Проф. Нако Стефанов: Славянският православен свят от край време води тази война със ЗападаАлтернативен Поглед12631Яков Кедми: БРИКС не слага никакви условия на членовете си. То е многополярно равноправно международно обединениеАлтернативен Поглед12312Яков Кедми: В началото на 19 век Китай е бил преди всичко по размер в международната икономикаАлтернативен Поглед6969Проф. Янко Янев: Най-важният приоритет на страната, без който всички останали не стават, е енергетикатаАлтернативен Поглед7014Атанас Атанасов: 35 години неолиберални промени разрушават обществената държаваАлтернативен Поглед366579Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед171934Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ* Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР