Наш Таньо сви 2.2 млн. паунда във Великобритания! Случи му

...
Наш Таньо сви 2.2 млн. паунда във Великобритания! Случи му
Коментари Харесай

Наш Таньо сви 2.2 млн. паунда във Великобритания! Случи му се страшна случка

Наш Таньо сви 2.2 млн. паунда във Англия! Случи му се страшна преживелица

Българин с името Таньо e измамил английските данъкоплатци с галактическите 2,2 милиона паунда, съобщи английският вестник „ Сънди телеграф “.

Схемата е включвала превозване на българи със аероплан до Англия, превозването им до центровете за работа, с цел да се показват за претенденти за компенсации, както и връщането им още веднъж със аероплан в България.

От 2020 до 2024 година българинът Таньо Данчев е употребявал имената и самоличността на свои сънародници, с цел да претендира за приемане на по този начин начения „ Универсален заем “.

Данчев провел пътуването на български „ сътрудници “ със аероплан до Обединеното кралство. След това той ги взимал от летището и ги карал до държавни офиси, наречени Job centres. Те оферират информация и дават препоръки по отношение на налични работни места и вземат участие в администрирането на компенсации за безработни. Там българите попълвали персонално заявките за компенсации, преди Данчев да ги върне назад на летището за полет към родината им.

По-рано този месец 39-годишният Данчев беше наказан на седем години затвор, откакто се призна за отговорен по 29 обвинявания в машинация в съда в Снеърсбрук.

Разследващите измами в Министерството на труда и пенсиите откриха, че той управлява банковите карти на другите българи, забъркани в измамата, както и че е изтеглил 2,2 милиона паунда в брой от техните сметки.

Българските гражани не са имали право да претендират за „ Универсален заем “, защото не са поданици на Обединеното кралство, откриват проверяващите, а фирмите, за които настояват, че работят, са били подправени и нямат активност, съобщи Българска национална телевизия.

По-рано през тази година българска тайфа от пет души беше наказана за най-голямата машинация с компенсации във Англия, на стойност повече от 50 милиона паунда.

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР