Груба намеса на Саудитска Арабия във вътрешните работи на други

...
Груба намеса на Саудитска Арабия във вътрешните работи на други
Коментари Харесай

Катар "скочи" на Саудитска Арабия за намесата в региона

Груба интервенция на Саудитска Арабия във вътрешните работи на други страни. Против това се разгласи катарският външен министър Мохамед ал Тани, представен от Sky News.

Той употребява визитата си в Лондон, с цел да подлага на критика за следващ път Рияд. Известно е, че емирството не за първи път упреква управляващите в опит за интервенция.

Този път той разяснява освен спора сред двете страни, само че и обстановката в района.

Топдипломатът упрекна Саудитска Арабия за злополуката в Йемен, където войната продължава години наред и популацията бедства.

Също по този начин терзания провокира и спорът на Кралството с Иран, който може да докара до военни дейности. Ал Тани изрази вяра да не се стига до такава степен.

По отношение на Ливан, които също упрекнаха в интервенция Рияд поради премиера си, съмнително удължил престоя там след подадената си оставка, ал Тани смята, че се е получила неточност, а Бейрут си има собствен, неповторим жанр на политика и ръководство.

На 5 юни избухна дипломатическа рецесия сред Катар и Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ и Египет. Арабските страни прекъснаха дипломатическите си връзки с Доха и постановиха стопански наказания. Те упрекват Катар, че спонсорира тероризъм и си сътрудничи с Иран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР