Грозно е да ме принуждават към второ изгнание. Това заяви

...
Грозно е да ме принуждават към второ изгнание. Това заяви
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ изгнание

Грозно е да ме принуждават към второ заточение. Това съобщи някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски в Рилския манастир по отношение на решенеито на Софийския градски съд , че Дворецът " Врана " е държавна благосъстоятелност.

 Софийски градски съд: Дворецът
Софийски градски съд: Дворецът " Врана " е на България

Имотите не са били персонална благосъстоятелност на царете, а на страната

Сакскобургготски сподели: " Това е към този момент едно систематично гонене от години ... Сега, идвайки насам, си мислих какъв брой години, 75 към този момент, дръзвам да кажа, жена ми е очевидец, съм полагал старания да поддържаме и духа и всичко на българщината в чужбина по времето на изгнанието. Да видя в този момент в края на живота ми по този начин да ме изтезават и мъчат с някакви напълно измислени и подправени предпоставки, искания, е тежко. Ще Ви кажа, че има един миг, където си мислих какъв брой би било грозно да ме принудят и то при една демократична България към второ заточение. "

Припомняме, на 23 август Софийският градски съд реши, че Дворецът " Врана " е на България , а не на Симеон Сакскобурготски. По думите на някогашния министър председател това решение го кара да се усеща омерзен.

 Държавата не е дала една стотинка за двореца
Държавата не е дала една стотинка за двореца " Врана ", съобщи юристът на Симеон

По думите ѝ политическата класа е използвала съда

На въпрос по какъв начин тъкмо той си изяснява решението и дали това се дължи на политическа конюнктура , Сакскобурготски съобщи, че искрено мисли по този начин, тъй като обстоятелствата били такива.

" Ако огледа човек обстоятелствата и друго, няма изобщо аргументи за неща в една цивилизована, демократична, европейска страна. Частната благосъстоятелност е нещо неприкосновено ", сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР