Гроздето тонизираГроздето е идеален плод за доставяне на енергия на

...
Гроздето тонизираГроздето е идеален плод за доставяне на енергия на
Коментари Харесай

Гроздето, ползите му за здравето и някои съвети

Гроздето тонизира

Гроздето е съвършен плод за снабдяване на сила на организма, защото то съдържа несметно количество елементарно усвоими захари (глюкоза и фруктоза), витамини В и С, минерали и микроелементи като калций, калий, желязо, и магнезий. В него има съвсем всичко, което природата може да ни даде. Ето за какво има доста удобен резултат върху действието на нервната и мускулната система. Плодовете на гроздето са чудесно тонизиращо средство, то е уместно за всички тези, чиито енергийни потребности са засилени, като подрастващи деца, спортисти. Подходящо е за изразходване през есента, с цел да може по-добре да се зареди нашият организъм за всички нормални зимни болести.

Добре е да знаете че гроздето е плод, богат на въглехидрати, изключително употребявано дружно с пресни смокини и банани.

Гроздето е извор на здраве.

Богато на полифеноли, мощни антиоксиданти, гроздето доставя на тялото детайли със защитни свойства, които работят на разнообразни равнища. То защищава сърдечно-съдовата система, като забавя процеса на стареене, понижава образуването на " неприятния " холестерол и усъвършенства устойчивостта на кръвоносните съдове.

В допълнение, лозовите листа съдържат незаменими съставки употребявани в битката против тежест и болки в краката. С хидратиращото и диуретично деяние на гроздето се водят и почистват токсините от тялото, усъвършенства се кръвообращението и се понижават проблемите със задържането на вода.

" Знаете ли че: полифенолите се намират в огромни количества в черното грозде. "

Отлично средство за поддържане за хубост и здраве.

Съдържащи се основно в семената, полифенолите улавят и обезвреждат свободните радикали и продуктите на замърсяването, които са виновни за стареенето на кожата. 10 000 пъти по-мощни от витамин Е, те(полифенолите) ускоряват производството на колаген и еластин в кожата. Яденето на грозде постоянно, ще направи направи кожата ви гладка, сияеща и здрава
.
Влакнините, микроелементите и минералите (калий, калций) са от основно значение за здравето на кожата и косата.

Съвет: За блестяща кожа, намачкайте молко грозде с меда, намажете леко върху кожата и оставете за 20 минути. Изплакнете щедро и по-късно нанесете дневен или нощен крем.

Маслото от гроздови семена е доста потребно и уместно за здравословни салати.

Студено пресованото масло от гроздови семена е единственото в света, което съдържа процианидин, най-ефективен антиоксидант против окисляване или оксидиране на нашата кожа, което съставлява в действителност самото стареене. То също има и анти-холестеролни свойства. В допълнение това масло ще ви разреши да обогатите и разнообразите вашата кухня!

Добре е да знаете: с цел да различите качественото същинско масло от некачественото масло от гроздови семена би трябвало да ревизирате дали то има прелестен плодов мирис на гроздови джибри, на узрял банан и прясно масло.

Как да избираме гроздето.

Сезонът на гроздето нормално продължава от август до ноември. Извън сезонът, то идва от разнообразни страни като Испания и Южна Африка. Винаги избирайте чепки грозде, чието стъбълце е зелено и еластично. Зърната би трябвало да бъдат твърди и покрити главно със синкав восъчен налеп, един тип на восъчно защитно покритие, което е знак за прохлада.

Съвет: За да го задържите свежо по дълго, го сложете в една торба в централната част на хладилника.

Кога гроздето би трябвало да се заобикаля

- Ако сте алергични към аспирин, защото гроздето съдържа огромно количество салицилат, който е един от неговите съставни елементи.
- Ако имате сензитивен корем, тъй като семената постоянно нервират стомашният тракт.
- Ако имате диабет, защото съдържа доста захар. /zdraventer.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР