Грома Холд“ обяви война на жителите на Ребърково, научи агенция

...
Грома Холд“ обяви война на жителите на Ребърково, научи агенция
Коментари Харесай

Драма край Мездра! „Грома Холд“ обяви война на Ребърково, хората страдат и псуват Иванчев /снимки/

„ Грома Холд “ разгласи война на жителите на Ребърково, научи организация BulNews. Причината за това са редицата тъжби, които хората подаваха против компанията, отговаряща за градежа на част от новия път сред Мездра и Ботевград – за трасето от железничарския град до Лютидол. 
Докато траеха дейностите, локалните се оплакваха от гърмежите, които се правиха наоколо до селото. Те нанесоха съществени вреди по парцелите на десетки семейства от Ребърково. След поредицата сигнали поради взривяванията, от АПИ се намесиха и не разрешиха тези действия, което наруши трудовия темп на компаниите реализатори.





Сега от своя страна „ Грома Холд “, и в частност техническият началник на сектора Румен Иванчев, си отмъщават и не разрешават пътят да бъде употребен и от жителите на Ребърково, макар че на процедура той е подготвен. Хората от селото не могат да карат по скоростния път, като с цел да стигнат до София или да се приберат оттова, те могат да минават единствено през Крета или Паволче и Челопек. Освен че жителите на Ребърково са лимитирани в потреблението на по този начин чакания нов път, водачите, които желаят да стигнат до столицата през Искърското дефиле, също не могат да го създадат. От компанията реализатор са изсипали купчина пясък на отклонението за Ребърково след Мездра, което стопира водачите да минават оттова.
Недоволството, което с съображение напира у хората, се усилва от ден на ден и даже се приказва за блокиране на скоростния път и гражданско непокорство. Жителите на Ребърково са вбесени поради държанието на техническия началник Иванчев и той всеки ден отнася редица псувни и обиди от тях. Тук някой самоуверен прокурор може да квалифицира дейностите му като корист със служебни отговорности и да ревизира има ли в действителност право да стопира хората да употребяват към този момент подготвен сектор. 
По наша информация, кметът на обитаемото място Петър Петков нееднократно, след стартирането на новия път, се е опитвал да беседва с Иванчев, само че той от своя страна му отвръщал, че „ въобще не го познава “ и отказвал да му подаде ръка. На това изказване обаче не би повярвало даже и малко дете, защото всеки човек е наясно, че при градежа на пътя, както и осъществяването на взривните действия, кметът на Ребърково и Иванчев са имали не една и две срещи и знаят доста добре кой кой е.
Припомняме, че дълго чаканият миг, за отварянето на скоростния път сред Мездра и Ботевград, настъпи на 19 февруари, а за това събитие писа медията ни.



След като той бе отворен обаче, от АПИ оповестиха, че водачите ще могат да се движат по него единствено 45 дни, което скапе насладата им. Предстои да има ново затваряне, защото по втория стадий би трябвало да бъдат издигнати два пътни възела – при Мездра и при Дърманци, като от пътната организация не се ангажират със периоди какъв брой време ще продължи градежът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР