Гришо се зарадва на подаръка Уникалният дървен герб, който най-добрият

...
Гришо се зарадва на подаръка Уникалният дървен герб, който най-добрият
Коментари Харесай

Дървеният герб на Гришо изваян за 2 седмици

Гришо се зарадва на подаръка

Уникалният дървен герб, който най-хубавият ни тенисист Григор Димитров получи като подарък, е бил направен за 2 седмици след денонощен труд, научи " България Днес ".

Автор на изключителната творба е Христо Иванов, който се занимава с дърворезба повече от 40 години. Майсторът е и огромен обожател на Гришо и решил да го награди за това, че е положително момче и популяризира страната ни. Силно впечатлен бил от триумфа му в Лондон в края на годината, а за мачовете в Австралия ставал рано и не пропущал нито минута от мачовете на нашето момче.



Тенисистът получи герба от свои почитатели/ Снимки: Личен списък

" Христо доста се впечатли, че Григор има българския герб на калъфа на телефона си. Затова и реши да му го създаде от дърво. Взе си отпуска за 2 седмици и заран от 8 ч до вечер в 22 ч се трудеше над творбата си. Вложи доста усеща и искаше да се получи по допустимо най-хубавия метод ", описаха пред вестника другари на Иванов.

Дървеният герб тежи към 2 кг, размерите му са 65 на 55 сантиметра и направата му е на извънредно равнище. Точно пресъздадени са даже кръстове, чиято величина е 4 милиметра. За материал са употребявани чемшир и липа. Димитров доста се зарадвал на подаръка и в детайли разпитал кой го е измайсторил, като помолил да предадат благодарности на Христо.

Тенисистът получил подаръка от представители на фейсбук групата " Фенове на Григор Димитров и тениса ", която наброява повече от 9000 души. За срещата с Гришо съдействала майка му Мария и по този начин гербът стигнал до щ4 в света. Христо не съумял персонално да участва на срещата поради задължения, само че има вяра, че някой ден пътищата на двамата ще се пресекат.


Иванов споделил пред близки, че се надява Григор да отнесе герба в дома си в Монако и постоянно когато го огледа, да си спомня за България. Дърворезбарят е доста благополучен и от младите очаквания на българския тенис, като мощно се радвал на триумфите на Виктория Томова, която на последното издание на " Австралия Оупън " доближи до главната скица. Не изключвал опцията някой ден и нея да я подари с дървен герб, с цел да я поздрави за огромни триумфи.

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР