Гриша Ганчев и синът му се явиха в съда, предаде

...
Гриша Ганчев и синът му се явиха в съда, предаде
Коментари Харесай

Спецсъдът гледа делото срещу Гриша Ганчев и сина му

Гриша Ганчев и синът му се явиха в съда, съобщи " Булфото ". Специализираният съд гледа делото против Гриша Ганчев и Данаил Ганчев.
Обвиняеми по делото са още Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева.Обвиняеми по делото са още Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева.
На Гриша Ганчев са повдигнати три обвинявания - като началник на проведена незаконна група (ОПГ), както и за това, че при изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество като подстрекател, съзнателно склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и заплащането на данъчни отговорности по ЗДДС на " Литекс Комерс " АД от 711 580,56 лв.. Това е станало като не издадат фактури според условия на закона и затаят истина в подадени пред Национална агенция за приходите справки-декларации. На Ганчев е повдигнато обвиняване и за закана за ликвидиране над ръководителя на Национална агенция за приходите Красимир Стефанов.
Според обвиняването в незаконната скица за осъществяване на данъчни закононарушения Гриша Ганчев е работил като подстрекател, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров (директори на " Литекс Комерс " АД) – като причинители, а останалите от групата, измежду които и трима предприемачи - като помагачи. Според събраните доказателства групата е работила от януари 2012 година до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 година Разследването откри, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставало посредством компаниите " Симек " ЕООД, " Никдоналд Комерс " АД и " Лозев " ЕООД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР