Грипната епидемия в Сливенска област се отменя от утре, предаде

...
Грипната епидемия в Сливенска област се отменя от утре, предаде
Коментари Харесай

Отмениха грипната епидемия в 5 области в страната

Грипната зараза в Сливенска област се анулира от на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция. Въведените противоепидемични ограничения се анулират със Заповед на шефа на РЗИ-Сливен, считано от 5 февруари 2019 година във връзка със намаляване на заболяемостта от грип и остри респираторни болести.

Грипната зараза в Добричка област се анулира от 5 февруари. Намалял е потокът на прегледаните и приетите в болница пациенти с остри респираторни болести.

Отменя се грипната зараза в област Плевен. Учениците ще стартират образователни занятия от 6 февруари /сряда/. В региона внезапно се е снижила заболеваемостта от ОРЗ и грип. Епидемията е засегнала най-вече децата и юношите.

Грипната зараза в област Русе ще бъде анулирана от на следващия ден. Грипната почивка за учениците също няма да се удължава. Децата ще са на учебно заведение на 6 февруари /сряда/, защото на следващия ден са в междусрочна почивка. Анализът за последната седмица демонстрира, че има огромен спад в броя на болните.

От 5 февруари се анулира оповестената за територията на област Кюстендил грипна зараза. Преустановява се осъществяването на профилактичните и противоепидемични ограничения от Оперативния проект за контрол и надзор на грипа и острите респираторни болести. Отменя се и възбраната за осъществяване на планови интервенции и свиждания в болничните заведения, планови съвещания на бременни дами и кърмачета, профилактични прегледи и имунизации.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР