Грипната епидемия в област Пазарджик се удължава до 31 януари

...
Грипната епидемия в област Пазарджик се удължава до 31 януари
Коментари Харесай

Удължават грипната епидемия в област Пазарджик

Грипната зараза в област Пазарджик се удължава до 31 януари със заповед на шефа на РЗИ Пазарджик доктор Димитър Савов, след координиране с основния държавен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Решението за удължение периода на грипната зараза бе взето на извършено съвещание на Областния щаб за битка с грипа и след разбор на епидемиологичната конюнктура. 

За седмицата от 16.01.2023 до 22.01.2023 година по данни подадени от сентинелните практики, равнищата на заболеваемост от грип се резервират високи, въпреки с лек спад – 296,19 на 10 000 население /332,84 на 10 000 - предишен период/. Най-висока е заболеваемостта във възрастовата група от 0 до 4 години, а най-ниска над 65 години. Отчита се доста понижаване на болестта измежду децата в ученическа възраст. 

Заповедта на шефа на РЗИ влиза в действие от 25 януари. Възстановява се образователния развой считано от 25.01.2023 година и всички групови извънкласни занимания и действия, действия по ползи, занимални, екскурзии, спортни празници и други.

Във връзка с профилактика на грипа, експертите от РЗИ Пазарджик припомнят, че поддържането на персонална хигиена и съблюдаване разпоредбите на респираторния етикет са от изключителна значимост, както и здравословното хранене, и спазването на всекидневен режим.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР