Грипната епидемия в Бургас се отменя. Това реши на свое

...
Грипната епидемия в Бургас се отменя. Това реши на свое
Коментари Харесай

Отмениха грипната епидемия в Бургас

Грипната зараза в Бургас се анулира. Това реши на свое съвещание Областният щаб за битка с грип и остри респираторни болести при регионалния шеф Вълчо Чолаков. По данни на Регионална здравна ревизия (РЗИ) се следи забележителен спад в равнищата на заболелите и наклонност за нормализиране на ситуацията.

За интервал от четири дни (28 януари – 31 януари 2019) е записана заболеваемост при 225 случая от следеното население, като прогнозата до края на седмицата е равнищата да стигнат под пидемичните, даже под предепидемичните стойности.

За съпоставяне, през първите четири дни на миналата седмица (21.01-24.01.2019) случаите бяха 370, което наложи удължение на грипната зараза. Процентът на отсъстващите възпитаници е от 8% до 19 % за другите общини. Обобщен за област Бургас процентът отсъстващи е 11 % – на половина по отношение на стойностите при започване на епидемията.

Регионалният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести взе решение за анулация на всички противоепидемични и ограничаващи ограничения, свързани с оповестената на територията на област Бургас зараза. В болничните заведения където се лекуват хора с затруднения обаче, управлението има опция, по преценка на рисковете, да резервира част от ограниченията. От СБАЛ по пневмо-фтизиатрични болести (Белодробната болница) осведомиха, че с вътрешна Заповед ще продължат ограничението на свиждания до цялостно нормализиране на ситуацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР