Грипна ваканция е обявена за училищата на територията на област

...
Грипна ваканция е обявена за училищата на територията на област
Коментари Харесай

Грипна ваканция обявяват в Смолян и Перник

Грипна почивка е оповестена за учебните заведения на територията на област Смолян, оповестяват от Областната администрация след извършеното през днешния ден съвещание на Регионалния щаб за битка с грип и острите респираторни болести.

Ваканцията ще продължи от 28 до 31 януари в това число.

Д-р Ангел Кунчев: 1/3 от областите в България са в грипна зараза

На съвещанието е регистрирано нараснало равнище на заболяемост в региона, само че грипна зараза към този момент не е оповестена.

Грипна зараза е оповестена от на следващия ден и в Перник, оповестяват от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.

Мярката се подхваща поради повишеното равнище на заболяемост от грип и остри респираторни болести и постигане на епидемиологични стойности към днешна дата, както и съществуването на серологични данни за циркулация на грипни вируси вид А.

За интервала от 20 до 26 януари най-висока е заболяемостта във възрастовите групи 0-4 година /1360,76 на 10 000 души/, следвана от възрастовата група 5-14 година /1287,99 на 10 000 души/.

Обявяват грипна зараза в Софийска област

РЗИ е връчила наставление на началника на РУО на МОН за преустановяване на образователните занятия от на следващия ден и оповестяване на дните до 5 февруари в това число за неучебни на територията на област Перник.

По време на грипната зараза няма да се позволяват детски и женски съвещания, планувани интервенции и свиждания в лечебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР