Грипна епидемия е обявена за областите Ловеч, Пазарджик и Габрово

...
Грипна епидемия е обявена за областите Ловеч, Пазарджик и Габрово
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия в още три области

Грипна зараза е оповестена за областите Ловеч, Пазарджик и Габрово поради повишение на заболеваемостта от остри респираторни болести и грип. Временни противоепидемични ограничения се вкарват за интервала от 18 до 24 януари.

По данни към 10.00 ч. на 17 януари 2023 година областите в страната, в които е оповестена грипна зараза, са шест: Ловеч, Пазарджик и Габрово (за интервала 18-24 януари),, и.

Мерките във връзка с здравната система включват преустановяване на свижданията, плановите съвещания на бременни дами и деца, профилактичните прегледи, имунизациите и реимунизациите . Лечебните заведения би трябвало прецизно да съблюдават условията на Наредба 3/08.05.2013 година за одобряване на медицински стандарт по предварителна защита и надзор на вътреболнични инфекции, в това число усилване на надзор по достъп на външни лица, носене на защитни маски за лице, стерилизация.

Засилва се ежедневния филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав. Учебният развой се прекратява за интервала на оповестената грипна зараза.

Министерство на здравеопазването припомня, че целесъобразно е носенето на защитна маска за лице, честото миене на ръцете и спазването на физическа отдалеченост.
 Ръст на случаите на грип регистрират в Пловдивско
Ръст на случаите на грип регистрират в Пловдивско

Областният щаб взема решение какви ограничения да бъдат подхванати, сериозна е и обстановката в Пазарджишко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР