Грипна епидемия е обявена област Стара Загора заради повишаване на

...
Грипна епидемия е обявена област Стара Загора заради повишаване на
Коментари Харесай

Вече обявиха грипна епидемия в област Стара Загора

Грипна зараза е оповестена област Стара Загора поради повишение на заболеваемостта от остри респираторни болести (ОРЗ) и грип, оповестиха от Министерство на здравеопазването, откакто и в края на предходната седмица, само че в следствие.

Временни противоепидемични ограничения се вкарват за интервала от 17 до 23 януари. Учебният развой ще бъде прекратен от 18 януари.

Така областите в страната, в които е оповестена грипна зараза, стават три: Стара Загора (за интервала 17-23 януари), и.
 Учениците в община Родопи са в грипна почивка до сряда
Учениците в община Родопи са в грипна почивка до сряда

Детските ясли и градини работят, само че при доста непоколебим пропускателен режим

Спират се плановите съвещания на бременни дами и деца, профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации. Временно се приключват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се ежедневият филтър в детските заведения , като не се позволяват до работа и болни лица от личния състав. Лечебните заведения би трябвало да съблюдават прецизно условията на Наредба 3/08.05.2013 година за одобряване на медицински стандарт по предварителна защита и надзор на вътреболнични инфекции, в това число във връзка с усилване на контрола по достъп на външни лица, носене на защитни маски, стерилизация.

От Министерството на здравеопазването допълват, че е целесъобразно спазването на противоепидемичните ограничения като носене на защитна маска за лице, постоянно миене на ръцете и спазването на физическа отдалеченост - ефикасни за предотвратяване както от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път, като грип и ОРЗ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР