Грипна епидемия е обявена и в област Ямбол, съобщиха от

...
Грипна епидемия е обявена и в област Ямбол, съобщиха от
Коментари Харесай

Карта на грипа: Ямбол обяви епидемия, 3 области я удължиха, извънредна ваканция в Пловдив

Грипна зараза е оповестена и в област Ямбол, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. В региона грипна зараза е оповестена в интервала 25-31 януари, като образователният развой е прекратен в интервала 26-31 януари.
Още по темата
В област Пловдив е продължен срокът на оповестената грипна зараза - до 31 януари, като образователният развой е прекратен от 25 януари . Децата няма да вървят на учебно заведение до вторник - 31 януари, а по-късно стартира междусрочната почивка. Така учениците в регионалния град и района ще бъдат в отмора две седмици. Грипната почивка е оповестена поради възходящия брой на заболели от остри респираторни болести и грип вид А, оповестиха от регионалния действен щаб. По данни от предходната седмица отсъстващите възпитаници в Пловдивска област са били 20,06%, като този % е надхвърлен в в общините Садово, Куклен и Брезово.  Антоанета Кръстанова от РУО-Пловдив съобщи, че времето от една седмица преди края на периода, няма съществено да повлияе на оценките на учениците. Двете седмици ще бъдат граница за това - заболеваемостта да намалее и да избегнем пика, сподели още Кръстанова.

До 31 януари се удължават и противоепидемичните ограничения като възбраната за детските и женските съвещания, въведени през предходната седмица.

Даниела Николова, заместник-областен шеф разгласи, че в лечебните заведения има свободни кревати, и няма нужда от откриване на нови. Тя прикани родителите да лимитират събиранията на децата по молове, заведения и други закрити пространства, с цел да бъдат забавени темповете на заразяване.

В област Ловеч е продължен срокът на оповестената грипната зараза до 27 януари, като образователният развой е прекратен до 24 януари.

В област Пазарджик срокът на грипната зараза е продължен до 31 януари, като образователният развой е прекратен до 24 януари. В област Габрово срокът на грипната зараза е продължен до 29 януари, а образователният развой е прекратен до 29 януари.

В област Стара Загора срокът е продължен до 31 януари, образователният развой е прекратен до 27 януари.

На територията на София област е оповестена грипна зараза в интервала 20-27 януари, като образователният развой е прекратен в интервала от 23-27 януари.

Област Добрич е в грипна зараза до 25 януари, а образователният развой е прекратен до същата дата.

Временните противоепидемични ограничения включват прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав.

Препоръчително е носене на защитна маска за лице, хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост - дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и остри респираторни болести.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР