Грипна епидемия бе обявена в още три области на страната.

...
Грипна епидемия бе обявена в още три области на страната.
Коментари Харесай

Грипна епидемия в още три области – Ловеч, Пазарджик и Габрово


Грипна зараза бе оповестена в още три области на страната. Това са Ловеч, Пазарджик и Габрово, оповестиха от Министерството на здравеопазването. Засега тя е за интервала от 18 до 24 януари.

С това областите, в които работят краткотрайни противоепидемични ограничения, стават шест. Грипна зараза към този момент има в Стара Загора, Шумен и Бургас. Учениците там са във почивка, плановите съвещания за бременни и профилактичните прегледи краткотрайно се преустановяват, както и наложителните имунизации и реимунизации. Спрени са и свижданията в лечебните заведения, а личният състав в лечебните заведения се задължава да затегнат противоепидемичния надзор – с маски, стерилизация и изрядна хигиена.

От Министерство на здравеопазването предлагат популацията да съблюдава същите ограничения и припомня, че те са най-ефективната отбрана против грип и COVID-19.

Междувременно през днешния ден се чака Кризисният щаб в Бургас да реши дали да удължи още периода на грипната зараза в региона, който изтича през днешния ден.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР