Грипът започва рязко за едно денонощие, но продължава минимум 7

...
Грипът започва рязко за едно денонощие, но продължава минимум 7
Коментари Харесай

Лекар: Грипът започва рязко, придружен е със силни болки в тялото

Грипът стартира внезапно за едно денонощие, само че продължава най-малко 7 дни. Това сподели пред TrafficNews доктор Недка Стайкова- Стоянова- общопрактикуващ доктор.
Прочетете още
" Има пациенти, които ми се обаждат. Някои от тях към момента не са съумели да дойдат до кабинета заради тази изнемощялост и неспособност да станат от леглото ", прибавя доктор Стайкова.

По думите й при сложена противогрипна ваксина боледуването е по-леко и по-кратко, а препоръките, които лекарят даде, с цел да се предпазим от разболяване са:

" Навреме да се обаждат на персоналния си доктор. Поне на втория ден. Не на последно място маските в публичните заведения, градския превоз, магазини с доста хора и здравни заведения. И да няма разбъркване на хора, най-много моля към детските центрове. "



Силни болки в тялото и висока температура са част от признаците, които седмокласникът Васи е имал през днешния ден. След обзор при доктор, той е бил с доказан грип А. 

" Започна да ме боли гърлото, да ме болят мускулите ", описа младежът. 

" Вчера след учебно заведение се върна със мощно главоболие и болки в мускулите и по този начин очевидно доста изнемощял, прежълтял. След 23 часа  подвигна висока температура и затовпосетихме доктор ", добави майка му Теодора Чукова.



Състоянието на 5-месечната Рая също е сходно, а пробата й е дал позитивен резултат на грип вид А. В неделя следобяд детето се е събудило с 39 градуса температура, която поддържа и до през днешния ден.

" В понеделник и вторник поддържаше температура, като първият ден не се повлияваше от нищо.  Пуснахме кръвни проучвания, с цел да забележим от къде идва тази температура, защото гърлото й не е толкоз зачервено ", описа нейната майка.

Припомняме, че през днешния ден бе оповестено въвеждането на противоепидемични ограничения за ограничение на разпространяването на грипа в Област Пловдив. Това стана ясно след извършеното съвещание на Областния действен щаб по отношение на противопоставяне на епидемията. 

Отлагане на профилактичните прегледи за деца и дами. Засилен филтър в детските и образователни заведения с учестена стерилизация и по-често проветряване на пространствата. Това бяха и посочените ограничения, които влизат в действие от понеделник до 28- ми януари, а почивка за учениците на този стадий няма да има. 

„ Броят на отсъстващите възпитаници не е обезпокоителен, ще продължим да следим тези данни. Мерките ги разгласяваме от 22 до 28 януари в това число. Тоест за идната седмица. Заболеваемостта в Пловдив е 206 на 10 000 души население. В началото на седмицата бяха 12%, а в този момент са стигнали 17% по тази причина и взимаме ограничения.  За спомагателни ограничения или ограничение на сегашните ще се приказва съгласно динамичността на случаите ”, съобщи шефът на РЗИ Пловдив доктор Сийка Димчева, която показа общата картина на заболеваемостта.

Тя добави,че 30% от пробите са позитивни за грипен вирус вид А.  и очерта сходна картина, като съобщи, че обстановката се следи непрестанно от чиновниците им.

Остават сериозни стойностите в Пазарджик, само че за тази област ще се взема решение другата седмица дали ще бъде оповестена грипна зараза.



 

      
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР