Грипът тази година идва с имената "Мичиган" и "Хонконг". Двата

...
Грипът тази година идва с имената "Мичиган" и "Хонконг". Двата
Коментари Харесай

Хонконг и Мичиган ни атакуват през зимата


Грипът тази година идва с имената "Мичиган " и "Хонконг ". Двата варианта ще върлуват на територията на страната през есенно-зимния сезон, уточни в студиото на "България заран " основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

"Сега е най-подходящия миг за тези, които желаят да се имунизират да го сторят, защото вариантите още не са почнали да се популяризират всеобщо ", изясни той.

Пред Bulgaria ON AIR доктор Кунчев изясни, че за построяването на антитела са нужни 3 седмици, а постоянно недоверието към имунизациите е обвързвано с нереалистичните упования на хората.

"Нейната цел е да защищити от вариантите на грипа, само че не може да подсигурява, че няма да се разболеем от респираторни болести ", уточни епидемиологът.

"Мичиган " и "Хонконг " ще изместят миналогодишния вариант "Калифорния ", прочут още като свински грип.

Грипът има капацитет да се трансформира и неведнъж да ни сервира изненади. Затова и никой не може да предвижда с акуратност ще настъпи пикът на заболяемостта.

"В 90% от случаите обаче грипната вълна ни удря в края на месец януари и началото на февруари ", добави още доктор Ангел Кунчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР