Грипът, познат в миналото и като испанска болест, е остро

...
Грипът, познат в миналото и като испанска болест, е остро
Коментари Харесай

Отново грип: Какво да предприемем

Грипът, прочут в предишното и като испанска болест , е остро инфекциозно заболяване, породено от инфлуенца вирус вид А и В . Обичайният сезонен грип визира към 1 милиард души годишно, в това число 3-5 милиона случая на тежко боледуване.

Характеризира се със мощно изразен токсоинфекциозен синдром . Може да протече от леко до тежко, като от време на време може да приключи летално. Някои хора (възрастни, дребни деца и хора с избрани здравословни проблеми) са изложени на висок риск от съществени затруднения.

Сезонът на грипа се завръща, напомняйки ни за значимостта да бъдем готови да се надигнем против това необятно публикувано предизвикателство за здравето ни. Ежегодно грипът визира милиони по целия свят, нарушавайки всекидневието им и създавайки обилни опасности.

Важно е да се въоръжим уместно в битката с този сезонен съперник. Всеобхватният метод, включващ потреблението на укрепващи имунната система лекарства като, може да обезпечи успокоение и сигурност.

Грипът се популяризира от човек на човек
 грип
Грипът е една от най-заразните инфекции , чийто извършител елементарно се популяризира от човек на човек и бързо доближава размерите на зараза. Циркулацията на грипни вируси има изявена есенно-зимна сезонност. Вирусът на грипа се популяризира
главно по въздушно-капков път от болен човек, който кашля, киха или приказва. Капчици слюнка, съдържащи вируса, могат да попаднат в устата, носа или очите на хора, които са наоколо.

По-рядко човек може да се разболее посредством допиране на повърхнина, върху която е останал грипен вирус, а по-късно на личните си уста, нос или очи. Друг метод е директното предаване, когато ръката на здравия е имала контакт с болен.

Грипът може да е по-сериозен за някои хора

Повечето хора съумяват да се възстановят от грип вкъщи, без да се нуждаят от здравна помощ. Той обаче може да протече доста по-сериозно при някои. Висок риск от развиване на затруднения, свързани с грипа, имат:

● Деца под 5 години
● Възрастни над 65 години
● Бременни дами
● Хора с хронични болести като астма, ХОББ, сърдечна непълнота, диабет, СПИН, бъбречни и чернодробни болести.

Как да предпазите себе си и близките по време на грипния сезон?

Помислете за слагане на противогрипна ваксина . Имунизацията против грип се ползва всяка година преди или по време на грипния сезон. Имунитет се развива едвам 1-2 седмици след имунизацията и продължава минимум 6 месеца.

Покривайте носа и устата си с кърпичка , когато кашляте и кихате. Изхвърлете кърпичката, откакто я употребявате. Носете защитна маска тук-там със скупчване на доста хора.

Мийте ръцете си постоянно с вода и сапун . Ако нямате опция сега, използвайте дезинфектант за ръце. Избягвайте да докосвате очите, носа и устата си. Избягвайте непосредствен контакт с заболели хора.

Хранете се разнообразно и пълноценно . Приемайте витамини, антиоксиданти и имуноукрепващи лекарства като STAMATIN, които покачват защитните сили на организма и оказват помощ при битката с инфекции.
 STAMATIN
Предотвратяването на разпространяването на грипа е социална отговорност. Оставането у дома, когато сте заболели, избягването на непосредствен контакт и носенето на маска на високорискови места оказват помощ за отбраната на най-уязвимите групи в нашето общество - възрастните хора, дребните деца и хората с хронични болести.

Запознайте се със признаците

Грипът се демонстрира с набор е от признаци, които могат бързо да преминат от лек дискомфорт към тежко боледуване. Характерно е острото начало с ненадейно повишаване на температурата, маркиращо незабавната реакция на организма към вирусната инвазия. Често съпътстващи треската са суха кашлица, възпалено гърло и хрема или запушен нос - признаци, които основават чувство за общо неразположение.

Мускулните и ставни болки и главоболието прибавят още едно равнище на дискомфорт, оставяйки човек да се усеща отпаднал и изнемощял. В някои случаи признаците могат да включват настинка, изпотяване и даже стомашно-чревни разстройства като гадене, повръщане и диария, макар че те се следят по-често в детска възраст. Отличителният белег на грипа е освен наборът от признаци, само че и скоростта, с която те се развиват.

Какво да предприемете при положение на грип?
 грип
Справянето с грипа изисква сложен и самодеен метод. Разпознаването на признаците и предприемането на ограничения може доста да повлияе на продължителността на възобновяване и да бъде от решаващо значение за попречване на сериозните затруднения..

Почивка и хидратация. Първата стъпка в битката с грипа включва задоволително отмора, която да разреши на тялото да насочи силата си към битката с вируса. Хидратацията е също толкоз значима. Пиенето на доста течности оказва помощ за разреждането на мукуса, което улеснява прочистването му от дихателните пътища и поддържа гърлото влажно.

Потърсете здравна помощ. Ако подозирате, че имате грип, изключително в случай че сте изложени на висок риск от затруднения, е рационално да се консултирате с медицински експерт. Той може да даде рекомендации за справяне със признаците и да предпише антивирусни лекарства при нужда.

● Имуноукрепващи средства. STAMATIN е артикул, който подкрепя организма в битката с вирусни инфекции, като в допълнение укрепва имунната система посредством своите натурални съставки с имуноукрепващо, антиоксидантно и антивирусно деяние.

Управление на признаците. Симптоматичните медикаменти могат да облекчат признаци като висока температура, болки, кашлица и запушен нос. Винаги ги използвайте съгласно лекарските инструкции.

Пълноценна диета. Балансираното хранене поддържа имунната система функционална. Храни, богати на витамини C и D, цинк и антиоксиданти, могат да допринесат за по-добра имунна отбрана, помагайки на тялото да се бори по-ефективно с грипния вирус.

Спазване на добра хигиена. За да предотвратите разпространяването на вируса измежду другите, покривайте устата и носа си, при кашляне и кихане, мийте ръцете си постоянно и избягвайте непосредствен контакт с членове на фамилията и другари, изключително тези, които са по-уязвими към тежки грипни затруднения.

Наблюдавайте признаците си . Следете признаците си. Ако се влошат или развиете затруднено дишане, болежка или напрежение в гърдите, комплициране и мощна уязвимост, неотложно потърсете здравна помощ. Това може да са признаци на съществени грипни затруднения.

Ежегодните грипни епидемии са приети като един от първостепенните проблеми на актуалното опазване на здравето. Справянето с провокациите, пред които ни слага грипа, изисква самодеен, осведомен и сложен метод. Разбирането на смисъла на ранното разкриване и изгодите от използването на превантивни ограничения може доста да смекчи въздействието на грипа върху живота ни. Информирани и готови, хората могат да подобрят устойчивостта си против тази честа, само че сериозна болест, осигурявайки по-бързото си възобновяване и връщане към ежедневните действия, както и една по-безопасна среда за високорисковите групи от популацията.

Често задавани въпроси:

Кои са първите признаци на грипа?

● Първите признаци постоянно включват неочаквана поява на висока температура, кашлица, възпалено гърло, мускулни болки, главоболие и отмалялост. Някои хора могат да получат и настинка и изпотяване.

Как мога да различа грип от простуда?

● Грипът нормално се характеризира с по-тежки признаци, настъпващи по-бързо. Настинките нормално стартират последователно и са по-леки, най-вече с хрема или запушен нос.

Колко дълго е инфектиран човек, болен от грип?

● Болните от грип са най-заразни през първите 3-4 дни след началото на болестта. Те обаче могат да стартират да популяризират вируса ден преди появяването на признаците и да останат заразни за към 7 дни.

С какво би трябвало да се храня, в случай че имам грип?

● Останете хидратирани, като приемате вода, билкови чайове и бульони. Яжте леки, питателни храни като плодове, зеленчуци и протеинови източници, с цел да подкрепите имунната си система.

Как да направя жилището си по-безопасно по време на грипния сезон?

● Редовно дезинфекцирайте повърхностите, изключително тези, които постоянно биват докосвани, като дръжки на порти, ключове за осветяване и електронни устройства. Осигурете добра вентилация и обмислете потреблението на овлажнител за въздуха, който може да помогне за понижаване на разпространяването на грипните вируси.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР