Грипът поваля болните в рамките на два часа.Това каза в

...
Грипът поваля болните в рамките на два часа.Това каза в
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът те поваля за два часа

Грипът поваля болните в границите на два часа.

Това сподели в ефира на bTV Radio епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, съветник по имунизиране на Столична община. Той изясни по какъв начин можем да отличим грипа от ковид.

Your browser does not support the audio element.

„ Разликата сред грипа и ковид е, че той те гепва за два часа. Получаваш висока температура, болки в мускулите, болежка в гърлото, усложнение в дишането, кашлица и просто за два часа се сриваш и не можеш да станеш от дивана. Това е грипът. Докато коронавирусът, като стартира през днешния ден да те боли гърлото и не спазваш това, което ти е споделил проф. Тодор Кантарджиев - да ядеш лимон със сода, на втория ден си по-зле с гърлото, на третия ден започваш да кашляш, на четвъртия вдигаш температура и на 7-8 ден е към този момент това, което се написа трагичното за хората с Коронавирус “, сподели проф. Кантарджиев.

По думите му в този момент е моментът да се поставят противогрипните ваксини.

„ Даже предложих на Министерството да се продължи програмата, която беше за 2021 до януари 2022, с цел да може хората над 65 години да се имунизират за грип гратис “, добави той.

Според проф. Тодор Кантарджиев, в случай че има епидемиологично разпространяване на грип в нашата страна, това ще е в края на януари и началото на февруари.

Епидемиологът приветства и решението на новия министър председател Кирил Петков да вкара зелен документ за Министерски съвет.

„ Сега тази мярка ще се схване доста по-лесно и от останалата администрация “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР