Грипът може да варира от лек до тежък и си

...
Грипът може да варира от лек до тежък и си
Коментари Харесай

Как да различим симптомите на грип и настинка?


Грипът може да варира от лек до тежък и си наподобява с настинката, предизвестяват лекарите. Как да отличим признаците им?

За настинката е особено нарушено дишане през носа, кашлица и дращене в гърлото. Може да се появи в редки случаи температура и главоболие. Обикновено няма затруднения и признаците отшумяват за няколко дни.

Грипът обаче е инфектиран още преди признаците. При сезонния грип е присъща неочаквана поява на висока температура над 38 градуса, кашлица, болки в гърлото и тялото, главоболие, липса на вкус.

Най-честото затруднение при грипа е пневмонията, а главно при децата може да се развие и ушна зараза. Симптомите не престават повече от седмица.

Междувременно, пораства броят на областите, които са пред оповестяване на грипна зараза. Ямбол през днешния ден се приближи по индикатори към епидемиологична обстановка. Във Варна заболеваемостта също е висока, само че за момента няма да афишират зараза. Ръст на вируса има и в Пазарджик, Ловеч, Габрово и Добрич. Бургас и Шумен към този момент оповестиха грипна зараза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР