Грипът Камбоджа” подминава гърло и нос, но честите оплаквания са

...
Грипът Камбоджа” подминава гърло и нос, но честите оплаквания са
Коментари Харесай

Камбоджа подминава гърлото и носа. Къде удря и кого удря грипът?

Грипът " Камбоджа " ” подминава гърло и нос, само че честите недоволства са болки в тялото, тресчица, температура над 38 градуса и стомашно-чревни проблеми, разясняват пред " Труд " персонални лекари, които към този момент имат пациенти с вируса A (H3N2).

" Риск от зараза няма, случаите са прекомерно малко и главно в София ", упорства проф. доктор Нели Корсун, началник на лабораторията по вирусни болести при Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ).

Тя отбелязва, че спрямо протичане на грипни болести преди пандемията от ковид сега случаите са нищожно число.

По данни на националната референтна лаборатория " Грип и ОРЗ " са потвърдени 6 грипни вируса A(H3N2) в респираторни проби на пет приети в болница пациента от Пазарджик и София и един амбулаторно лекуван пациент от София, а общо случаите към днешна дата са 24.

Лекари предизвестяват, че вариантът " Камбоджа " поразява по-млади хора и пациенти с хронични болести.

Първоначалната обща изнемощялост може да бъде сбъркана с коронавирус и по тази причина е целесъобразно за диагностика да се ползат проби.

Усложненията от " Камбоджа " може да са свързани с пневмония, само че са относително редки. Стандартното лекуване е към седмица и включва противотемпературни медикаменти и доста течности.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР