Грипът хвана в капан децата за Коледа с 39 градуса

...
Грипът хвана в капан децата за Коледа с 39 градуса
Коментари Харесай

Грипът хвана в капан децата за Коледа с 39 градуса температура 


Грипът хвана в капан децата за Коледа с 39 градуса температура. Ударна грипна вълна при децата подлуди пловдивските джипита и дежурните в детското незабавно поделение, научи „ Марица “.

Масово малчуганите сред 1 и 5 години са показали признаци в дните преди празниците, а на Бъдни вечер и Коледа броя на болните фрапантно повишена.

Тъй като джипитата почиват за Коледа, паникьосани родители им звънят през няколко минути, с цел да питат какво следва да вършат.

Симптомите са висока температура, сред 38 и 39,5 градуса, суха кашлица, хрема и сълзене на очите. След консултация по телефона, родителите тичат по аптеки, с цел да купят температуропонижаващи и облекчаващи кашлицата лекарства. Тук десетки пловдивчани да се сблъскали и с различен проблем – празничното работно време или напълно затворени аптеки. Паниката у родителите нараства поради, че грипът при децата им държи висока температура и не се въздейства елементарно от медикаменти.

Джипита са безапелационни, че грипът се популяризира скорострелно сред хлапетата. По думите им, признаците, включващи температурата, болки в мускулите, изнемощялост и така нататък отшумяват за към 3 дни. Ако температурата продължава и след третия ден обаче, наложително би трябвало да се отиде до болница. В множеството от случаите лекуването включва и антибиотик.

Температура сред 38 и 39 градуса е напълно естествена за този грип, при по-малките даже постоянно минава над 39 градуса. Трябва доста да се внимава и да се следи на всеки час, при потребност да вършат хладки компреси, поучават джипита.

Те предизвестяват, че в случай че не се обърне навременно внимание на признаците, обстановката може да се усложни и да се стигне до тежка бронхопневмония.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР