Грипът е силно заразна инфекция, която може да порази всеки.

...
Грипът е силно заразна инфекция, която може да порази всеки.
Коментари Харесай

6 съвета за бързо възстановяване от грип

Грипът е мощно заразна зараза, която може да порази всеки. Симптомите на грип нормално траят към седмица, само че най-тежко е през първите 2-3 дни. Може да продължите да изпитвате отмалялост, уязвимост и кашлица още една седмица откакто се възстановите.
6 съвета, които ще ви оказват помощ да се възстановите по-бързо 1. Стойте си у дома
Вашето тяло се нуждае от време и сила, с цел да се пребори с грипния вирус, което значи, че всекидневието ви би трябвало да се промени.
Останете у дома. Не ходете на работа или учебно заведение, до момента в който не започнете да се чувствате по-добре.
Като си седите у дома, вие предпазвате и околните си, които са здрави, само че има късмет да ги болестите. Грипът може да бъде рисков за по-възрастни и дребни деца, тъй че е жизненоважно да избягвате контакт с други хора, до момента в който сте заразни.
2. Пийте течности
Един от признаците на грипа е високата температура, която може да докара до изпотяване. Тялото ви се нуждае от доста течности, с цел да замести изгубените такива и още повече, с цел да се пребори с инфекцията.
Водата е най-хубава, само че можете да пиете и билкови чайове или сокове. Те могат да имат успокоителен резултат върху признаците ви, като в същото време ви държат хидратирани. Две неща, които постоянно би трябвало да избягвате, са алкохолът и кофеинът.

3. Спете колкото е допустимо повече
Сънят е най-хубавото лекарство за тялото ви, до момента в който се борите с грипа. Гледането на телевизия, свити на дивана, не е неприятна концепция, само че не трябва да прекалявате.
4. Дишането е значимо
Може да е мъчно да се заспи със запушен нос и кашлица. Изпробвайте тези препоръки, с цел да дишате по-лесно и да спите по-добре през нощта:
- Използвайте спомагателна възглавница, с цел да подпрете главата си и да облекчите натиска на синусите.
- Спете с овлажнител или изпарител в стаята.
- Вземете гореща вана или душ преди лягане.
5. Яжте здравословни храни
Може да се изкушите да се утешите с купа със сладолед или картофен чипс, само че тялото ви се нуждае от по-добро хранене, с цел да се възвърне от грипа .
Пресните плодове и зеленчуци обезпечават значими витамини, минерали и антиоксиданти, които укрепват имунната ви система, защото тя се бори с вируса.
Може да нямате доста вкус, само че въпреки всичко е значимо да ядете постоянно, с цел да поддържате силата си.
6. Овлажнявайте въздуха в стаята си
Сухият въздух може да утежни признаците ви. Изпарител или овлажнител прибавя влага във въздуха и може да помогне за разхлабване на тапите.
На пазара има доста типове овлажнители и изпарители. Примерите включват овлажнители с хладка мъгла и изпарители с пара. Те могат да бъдат открити елементарно за рационална цена в локалния магазин за огромни кутии, аптеки или онлайн.
източник: www.healthline.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР