Грипът е сезонно заболяване. Той се разпростанява от декември до

...
Грипът е сезонно заболяване. Той се разпростанява от декември до
Коментари Харесай

Грипът набира скорост, мори деца

Грипът е сезонно заболяване. Той се разпростанява от декември до март. Няма по какъв начин да избегнем грипната зараза. Те ще се разрасне. От през днешния ден грипна зараза е оповестена на територията на област Монтана. Вчера зараза оповестиха в Дупница и Сапарева баня. Предизвикателството при грипа е, че той е непредсказуем. Неизбежно е той да се случи.
Това сподели пред bTV доцент Георги Попов, шеф на Катедра " Инфекциозни заболявания " във ВМА, който разяснява тематиката за настъпването на грипа.

" В София този уикенд се появиха първите потвърдени случаи на грип. Ние имаме неповторимата опция да диагностицираме грипа на момента. Симптомите са висока температура, болки по ставите и цялото тяло, сухата кашлица, болки в главата. Искам да обърна изключително внимание, че хората не би трябвало да се базират на своя опит от предходни епидемии, а при поява на признаци незабавно да се съветват с доктор. Не би трябвало да има самолекуване, тъй като при грипа всичко се развива доста бързо - бързо идва, бързо се заразяваш, бързо може да бъде оздравял, само че и бързо се умира. Силната обща изнемощялост е изрично първия симптом на грипа. Ходенето на работа със признаци на грип не е симптом за трудова дисциплинираност, а в противен случай - това не би трябвало да се позволява. При появяването на признаци на грип човек би трябвало да бъде изолиран, а не да върви на работа и да заразява сътрудниците си. За да се предпазим от грипа да заобикаляме всеобщите събирания. Задължително е да си мием постоянно и постоянно ръцете. Това е може би най-хубавата предварителна защита против грипа ", разкри доцент Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР