“Грипът е опитомена епидемия. Нещо, с което сме свикнали и

...
“Грипът е опитомена епидемия. Нещо, с което сме свикнали и
Коментари Харесай

Неопитомената епидемия и рисковете от извънредното положение

“Грипът е опитомена зараза. Нещо, с което сме привикнали и сме обживяли. Грипът е прочут риск. Covid-19 тласна политиците и обществата към положение на дълбока неустановеност. Тогава започнаха паническите реакции “. Така политологът Васил Гарнизов разказа политическата реакция на пандемията в демократичните страни през февруари и март тази година.

Гарнизов бе един от лекторите в, отдадена на изключително състояние. Говорителите описаха разнообразни аспекти на казуса, в това число от позиция на политическата философия, правото и конституционната доктрина.

Кръглата маса се осъществя в границите на план „ Рискове за сигурността. Към дълбока промяна на институционалните политики “, финансиран от Фонд “Активни жители България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Дълбоката неустановеност е режисура, която разказва цялостното непознаване на развой или събитие. Именно това докара до оповестяването на изключително състояние в десетки демократични страни по целия свят.

“В началото на рецесията с Covid-19 ние разполагахме единствено с един проект за действи – проектът ни за деяние грипна зараза “, подсети Гарнизов. Той описа по какъв начин множеството международни водачи са описвали ковид като нещо прекомерно далечно или като нормално грипче, с което ще се оправим. Това се е трансформирало единствено за няколко седмици, откакто се оказва, че Китай прикрива информация и надалеч не става дума за грипче.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР