Грипът е абсолютен патоген. Въпросът е колко тежко ще боледува

...
Грипът е абсолютен патоген. Въпросът е колко тежко ще боледува
Коментари Харесай

Доц. Вълков посочи едно от основните усложнения от грипа и обясни: Той е абсолютен патоген

Грипът е безспорен патоген. Въпросът е какъв брой тежко ще боледува един човек, а не дали. Той стартира в границите на часове и в никакъв случай не протича безсимптомно. Пациентът нормално има ставно-мускулни болки, изнемощялост, болки в гърлото, кашлица, висока температура. Грипът съставлява изострен трахит, който продължава 7-10 дни. Това сподели в студиото на " Твоят ден " инфекционистът доцент Трифон Вълков.

Според него едно от главните затруднения от грипа може да са при централната нервна система. " Понякога се визира яснотата на съзнанието, вижда се комплициране. Има и случаи, в които се стига до по-тежки възпаления, които са доста съществени ", добави той.

По думите му пангрипната терапия е в положение да покрие главните разновидности, които върлуват. " Противогрипните ваксини са към този момент в аптеките. Грипът е наблюдаван от СЗО под лупа, всяка негова неопределеност се наблюдава. Нямаме съображение да чакаме друго клинично протичане от предходните сезони на грипа. Хубаво би било да се имунизираме всички, за рисковите групи имунизацията е целесъобразна - по-възрастни, хроничноболни, пациенти с имунен недостиг и диабет, както и лекарите, работещите в приюти и просветителни заведения ", изясни доцент Вълков.

Относно новия вариант на Коронавирус ХЕС, медикът изясни - това е рекомбинатен подвариант на Омикрон, за който има приспособена ваксина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР