Грижата за внуците е не просто забавление, а и невероятно

...
Грижата за внуците е не просто забавление, а и невероятно
Коментари Харесай

Изследване: Бабите, които се грижат за внуците си, живеят поне 10 години по-дълго!

 Грижата за внуците е не просто развлечение, а и необикновено потребна за поддържане здравето на бабите и дядовците, написа Recreo Viral.

В скорошно проучване, резултатите от което бяха оповестени от изданието Evolution and Human Behavior, са проследени индикаторите на 500 индивида на 70 години, живеещи в Берлин. Изводът е категоричен – бабите и дядовците, които посвещават времето си на грижи за внуците си, живеят приблизително 20 години повече от тези, които не се занимават с това.

Важен миг – проучването регистрира единствено бабите и дядовците, които се грижат от време на време за своите внуци, а не тези, които напълно са поели отговорността за тяхното образование и обучение.

Според доктор Ронан Фактор грижата за децата, по избран метод е обвързвана с понижаване на равнищата на стрес. Ето за какво бабите и дядовците, които не щадят времето си с цел да се грижат за децата, остават здрави и с юношески тип, по-дълго. Нежната обвързаност и трепетното другарство сред децата и представителите на по-старото потомство в фамилиите, вършат възрастните по-активни и по-щастливи.

Трябва да се има поради, че бабите и дядовците не са толкоз издръжливи както в  младостта, тъй че несъмнено би трябвало да водите внуците при тях, само че не е належащо да ги товарите с несъразмерна отговорност и още повече отговорности.

Времето, прекарано от дребните деца с баби и дядовци, е просто скъпо. Такива моменти обезпечават прочувствена непоклатимост на дребните деца и даже на младежите.

recreoviral.com

Д-р Николас Кардарас: Децата и смарт телефоните. Всичко е доста по-зле, в сравнение с наподобява!

 

Става дума за  „ цифровия хероин “: по какъв начин екраните трансформират децата в психопати- наркомани Д-р Николас Кардарас – изпълнителен шеф на The Dunes East Hampton, един от най-големите в Съединени американски щати рехабилитационни центрове…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР