Грижата за околната среда е добра практика за всички браншове.

...
Грижата за околната среда е добра практика за всички браншове.
Коментари Харесай

Къде се крие успехът на маратонките от отпадъци

Грижата за околната среда е добра процедура за всички сектори. Тя прави марките и фирмите зад тях виновни за въглеродния отпечатък, който оставят. На потребителя пък дава успокоение, че неговата покупка не е нездравословна за природата.

Уви, не всички компании съблюдават устойчивостта на своето произвеждане и метода, по който то трансформира средата. Според Business Insider, adidas е една от тези, които интензивно се пробват да основават по-екологични артикули.

Някои от най-големите им старания за опазването на околната среда се правят в съдействие с Parley for the Oceans. През 2015 година двете компании сплотиха старания, с цел да създадат маратонки, направени напълно с нишки от противозаконни риболовни мрежи и рециклирани океански боклуци.

Публикация, споделена от #WhyIRun (@adidas_tw) на Апр 4, 2018 в 9:22 PDT

Резултатът беше впечатляващ - както като дизайн, по този начин и като щадене на околната среда, само че цените им не бяхо по джоба на множеството консуматори.

Това се промени през предходната година, когато бяха продадени 1 милион чифта от модела Parley x adidas Ultra Boost.

 Снимка 356620

Сега гамата от артикули, които употребяват рециклирана пластмаса от океана, се уголемява, а Parley x adidas Outdoor Collection е последната стъпка от акцията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР