Грижата за косата е цяло изкуство, доволна съм, че радвам

...
Грижата за косата е цяло изкуство, доволна съм, че радвам
Коментари Харесай

Стилистът Диляна Стойнева: Грижата за косата е цяло изкуство


Грижата за косата е цяло изкуство, удовлетворена съм, че веселя хората, които ценят времето си. Това съобщи пред БГНЕС стилистът Диляна Стойнева, която открихме в нейния фешън салон /на основната улица „ Съединение ” в с. Долни Лозен /с две красиви девойки, на които завършваше прическите и атрактивния грим. Кой споделя, че с прически вървят единствено дамите от центъра на София?

Атмосферата в салона, кръстен на нея - „ Диди ”, е предразполагаща - помещение за процедурите и прическите, различен - за чакащите, със сладкиши и безалкохолни питиета и остъклени стени, от които се вижда дребна, спретната градина с масичка и столчета. Но най-привлекателно е топлото отношение на Диляна, която явно надалеч от шума на огромния град и напрежението, посреща и изпраща клиентите си с мека усмивка и с доста старание обгрижва самочувствието и външния им тип.

По някаква случайност влязох в тази специалност, в така наречен спешни години, когато се говореше доста за съкращения на работни места, само че имах желанието от дребна да работя на фризьорския стол, беше ми като занимание преди този момент, показа Диляна Стойнева. В гимназията всички девойки идваха при мен за подкастряне, дори и в този момент като ги срещна ми споделят: знаехме, че ще бъдеш коафьор един ден. И ето – фантазията ми се сбъдна.

Нямах наставник, нямах подстрекател и преподавател, сама се учих, в придвижване, посещавах фризьорски курс и доста образования по-късно, продължи описа си стилният стилист. Бях доста упорита, търсех информация, четях списания по тематиката, само че който и да седнеше на моя стол беше спокоен, че ще осъществявам желанията му. И това ме въодушевяваше най-вече, призна тя. Заредили се и премиите – с две участия в Италианския фестивал на хубостта с призове за булчинска и абитуриентска прическа, трето място на „ Форкета ” в НДК, с огромни аплодисменти на форума на Душкин, само че най-вече цени петото място в прословутия „ Мастер клас ”.

В началото се образовах в България, работих, както и в този момент с доста италиански артикули - техни представители идваха тук и ни обясняваха резултатите от тях от А до Я, продължи Диляна Стойнева. Преди години посетих и Турция, след това бях в европейски страни, удовлетворена съм и си дадох сметка, че хубостта е на всички места. Много търговски марки изпробвах дотук, само че към този момент се стопирах на една избрана и имам вяра в нейните артикули.

Професията на Диляна е обвързвана единствено с позитивни страсти - при нея идват единствено за радостни събития - абитуриентски балове, фамилни празници, сватби, кръщенета, летни почивки, а и тези, които просто желаят да наподобяват добре в всекидневието си. Но най-вече я въодушевява, когато без значение от капризите и претенциите, нейните постоянни клиенти я награждават с оптимистичното „ Ти можеш! ”

Тази година беше на мода лилавият цвят и една госпожица изиска тъкмо това, направих я както пожела, само че след време реши да смени цвета. Ненадейно, неразбираемо за мен, косите й се оцветиха в зелено, правихме проби, опитвахме, само че тоналността не се промени. Независимо от суматохата, в която изпаднах, девойката одобри предизвикването и се хареса и по този начин. Случват се такива неща, клиентите желаят да опитват, вършим го и ние, само че резултатът постоянно приключва с усмивка в огледалото, бе откровена Диляна. Наистина съм щастлива с специалността си, с огромно наслаждение пристигам заран на работа, сбита бе тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР