Грижата за кожата на лицето е едно от малкото луксозни

...
Грижата за кожата на лицето е едно от малкото луксозни
Коментари Харесай

6-те основни крачки към перфектната кожа у дома

Грижата за кожата на лицето е едно от дребното първокласни неща в живота ни. На фона на пандемията, когато по никакъв начин не е безвредно да посещавате спа центрове и салони за хубост, изборът да се погрижите за кожата на лицето си вкъщи е най-хубавото решение. Ето по какъв начин можете да постигнете съвършени резултати вкъщи.

1. Почистете

За да увеличите оптимално резултата от всяка стъпка от грижата за кожата, значимо е да започнете с разчистване на лицето. Ако носите грим, първо би трябвало да го отстраните, като употребявате подобаващ препарат за дегримиране. След това е добре да продължите почистването на  лицето си, като употребявате измиващо средство, с цел да премахнете остатъците.
 Ако вършиме това всеки ден, ще се радвате на здрава и красива кожа Ако вършиме това всеки ден, ще се радвате на здрава и красива кожа
Красивата и здрава кожа се нуждае от систематична грижа. Маските и ексфолирането един път седмично са подкрепяща грижа, която съживява, према...

2.  Ексфолирайте

Ексфолирането оказва помощ за унищожаване на мъртвите кожни кафези от повърхността на кожата ви и подсигурява, че продуктите, които нанасяте по-късно, ще се всмукват вярно. Можете да употребявате ексфолианти, налични на пазара, само че постоянно е потребно да употребявате домашно подготвен скраб за лице. Можете да извършите скраб благодарение на наслойка от кафе и гел от алое вера.

3. Използвайте силата на парата

Сега, когато лицето ви е преди малко ексфолирано, към този момент можете да употребявате пара или апарат за домашно подготвяне на пара. Всичко, което би трябвало да извършите, е да напълните купа с топла вода, която не кипи. Поставете забрадка в нея и проверете дали е задоволително хладна, с цел да се сложи върху кожата на лицето. Насладете се на топлината в продължение на пет минути, деликатно поставяйки кърпата на разнообразни сектори от лицето.

4. Отстранете черните точки
 Премахнете разширените пори с тези маски! Премахнете разширените пори с тези маски!
Истинско предизвикателство може да бъде битката с разширените пори и черните точки. Почистване и мазане със скъпи препарати, самообладание,...

Сега към този момент можете да преминете към механично разчистване на черни точки от лицето. Ако употребявате инструмент за добиване, с цел да премахнете черните точки, не забравяйте да го извършите деликатно. Можете също по този начин да премахнете черните точки с пръсти. За да мине всичко без проблеми, започнете с измиване на ръцете и увийте пръстите си в салфетка или тоалетна хартия. Поставете пръстите си към комедона и изстискайте черната точка.

5. Маска за лице

Нанесете маска за лице, може да бъде с гел, с хума или даже можете да употребявате маска с листа. Можете също по този начин да употребявате домашно приготвена маска за лице, като разбъркате съставки като кисело мляко, мед и авокадо. Оставете маската за лице за 10-15 минути и я отстранете с влажна забрадка.

6. Овлажнявайте и масажирайте

Нанесете забележителен пласт от обичания си овлажнител и нежно масажирайте лицето си, защото оказва помощ за увеличение на кръвообращението. Можете да масажирате лицето си благодарение на нефритов валяк, инструмент от гуа ша или даже с пръсти.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР