Грижата за града няма как да спре с приключването на

...
Грижата за града няма как да спре с приключването на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Терзиев може по всяко време да ми се обади

Грижата за града няма по какъв начин да спре с приключването на мандата. Това изясни някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова на въпрос дали е желала да разбере какво се случва в столицата тази заран, когато се е събудила.

Ситуацията е тежка, уповавам се екипите да могат да свършат работата си, понеделник нещата би трябвало да се ускорят оптимално, сподели Фандъкова пред Би Ти Ви. 

Не мога да давам оценки, нямам взор върху цяла София. Разбирам, че има доста обитаеми места, в които има проблеми, на доста места няма ток, сподели тя.

Позицията на кмета е политическа, само че работата му е денонощна. Кметът не може да каже " това не е моя работа " даже в случай че в действителност не му е, безапелационна бе тя.

Според нея първото нещо, което е трябвало да направи, когато е станала кмет, е да се оправи с отпадъците:

" Първото бе да се оправя с рецесия на отпадъците, доста хора не помнят, че имаше хранилища с бали с боклуци, а миризмата им се носеше из целия град. Да си спомним, че по улиците се движеха 30-40-годишни рейсове, само че от дълго време свикнахме с новите транспортни средства. Никой не си спомня за глутниците улични кучета, не приказвам за единични случаи ", изясни тя. 

Решенията съм ги взимала сама, взех решение през 2019 година, че това ще е последният ми мандат. Имаше планове, които трябваше да бъдат довършени. Исках тази отговорност, която бях поела, да я понеса, добави някогашният кмет.

Въпросът за периодите на плановете е сериозен, има пресрочване и доста съществени наказания. Договорите, които съм оставила, имат 30% наказания за закъснение, изясни Фандъкова. Нищо не оправдава изпълнителите, когато си подписал контракт с избран период, би трябвало да го спазиш. Не съм имала съмнения дали да наложа наказания, добави тя.

Никога не съм пускала план, който не дава отговор на съвестта ми, спазването на закона е било приоритет на моя екип. Политическата отговорност е била моя, само че моралната е на целия екип, сподели тя.

От какво Фандъкова би посъветвала Терзиев да се пази? 

" Имахме диалог преди приемането и предаването. Говорихме за всички проблеми и решения. Не съм му давала препоръки. Той в случай че има потребност и предпочитание, когато и да е може да ми се обади. Запознах го както с решенията, по този начин и с проблемите, и също със незабавните и неотложни задания, някои от които изискват намесата на СОС, само че,за страдание, към момента няма подобен. Никой не е очаквал това, само че в случай че не се смени метода, рецесията може да се трансформира в управническа. Надявам се Терзиев да вземе ролята си на водач, да реши проблемите си в тяхната група и да откри поддръжка, с цел да може СОС да продължи работа “, сподели Фандъкова. 

По думите й тя си е умряла няколко дни и още веднъж се е заела с ГЕРБ. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР