Грижата за децата и подкрепата за родителите е основен приоритет

...
Грижата за децата и подкрепата за родителите е основен приоритет
Коментари Харесай

Стоян Алексиев: Готов е проектът на нова детска градина в „Северен“, работим вече по втори обект

Грижата за децата и поддръжката за родителите е главен приоритет за кмета на регион „ Северен " Стоян Алексиев. Именно за това той работи интензивно за решение на един от най-наболелите проблеми с неналичието тук-там в детските градини и ясли.
Прочетете още
„ Вече е подготвен планът за нова детска градина с физкултурен салон на ъгъла на улиците „ Победа " и „ Св. Иван Рилски " до СУ „ Пейо Кр. Яворов ". Тя ще разполага с 4 групи за над 100 деца. Имаме издадено позволение за градеж и се търси финансиране ", заяви кметът на „ Северен " Стоян Алексиев.

Той добави, че също така се проектира още една нова детска градина с физкултурен салон за 4 групи за 100 деца двора на ДГ „ Бреза ", на ул.„ Стефан и Обрейко Обрейкови " до СУ „ Христо Г. Данов ". Това значи спомагателни над 200 места за най-малките поданици на региона.

„ С построяването на новите детски градини ще се реши казусът с неналичието тук-там в интерес и на родителите, и на децата ", сподели още Стоян Алексиев. Той изясни, че разкриването на спомагателни места в детските градини оказва помощ на родителите да се усещат по-уверени и спокойни. А това им дава опция да се концентрират върху своята работа и задължения, знаейки, че за децата се поставят безвредни и качествени грижи.

Освен това съществуването на физкултурни салони дава спомагателни благоприятни условия за развиване и здравословен напредък на децата. Детските градини основават идеална среда за обществено взаимоотношение и основаване на другарства както сред децата, по този начин и сред родителите. Новите заведения ще дават на родителите сигурност, улеснение и благоприятни условия за развиване на техните деца. Те съставляват значима инвестиция в бъдещето на общността и способстват за по-добро качество на живот за всички, разяснява кметът на регион „ Северен " Стоян Алексиев.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР