Григорова уточни, че задачата на сидниката е да се преборят

...
Григорова уточни, че задачата на сидниката е да се преборят
Коментари Харесай

Спор между Ваня Григорова и Любомир Дацов frognews.bg

Григорова посочи, че задачата на сидниката е да се преборят за увеличение на минималната работна заплата и новия бюджет за 2023г.. Според Григорова така  " приходите ще могат да се усилят с растеж, който най-малко да компенсира инфлацията. "

 

Григорова добави, че президентът Румен Радев е декларирал, че е податлив да помогне диалогът да стане по-ефективен, с цел да се стигне до нов бюджет. За Григорова не е понятно терзанията, които Радев е споделил - че в Народното събрание щели да наддават депутатите.Според Григорова това е обикновено: " Разбира се, че ще наддават, постоянно ще наддават, въпросът е кои са целите на страната.... Оказа се, че е извънредно порочно партиите да наддават за социални помощи и за нарастване на заплатите. "

 

 Григорова  посочи: " Как по този начин няма терзания, когато става дума за обезщетения за милиарди, само че има терзание, когато става дума за едни 700 млн. лева, които са нужни за нарастване на минималната работна заплата (МРЗ). "

По думите ѝ нито една парламентарна партия не е изказала терзания от нарастването на обезщетенията за бизнеса за високите цени на тока. Тя даде образец с компании, които получават месечно по 50 млн. лева обезщетения, с помощта на което образуват извънредно високи облаги: " Това би трябвало да се поправя през нарастване на налог " Печалба ", счита Ваня Григорова и изрично акцентира, че би трябвало да бъде вдигнат налог " Печалба " и да бъде върнат необлагаемият най-малко.

 

Пред БНР някогашният зам.-министър на финансите Любомир Дацов, който в този момент член на Фискалния съвет, разяснява, че най-хубавият сюжет е да не се позволява инфлация: " Ако желаеме да имаме инфлация, вършим това, което споделят синдикатите.... Когато си я позволил, идва миг, в който би трябвало да намериш салдото. Когато има подобен вид инфлация, какъвто е сега, а по едно и също време с това има доста средства в хората, които изпреварват опцията да бъдат предоставени артикули и услуги, а и факторът война в Украйна, който въздейства мощно в Европа, методът би трябвало да бъде сложен ". 

 

Според Дацов на макрониво би трябвало да има синхрон сред фискалната политика и паричната политика, единствено тогава ще има триумф: " Няма по какъв начин казусът да са няколко счупени керемиди на покрива на една къща, в случай че тя е издигната на свлачище. Трябва да се стабилизират основите на къщата, а по-късно да се вземат други решения ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР