Григор продължи да мачка на Острова.Единственият българин в тенис елита

...
Григор продължи да мачка на Острова.Единственият българин в тенис елита
Коментари Харесай

Григор взе трета убедителна победа в Куинс

Григор продължи да мачка на Острова.

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров записа трета поредна изразителна победа в шампионата от категория АТР 500 в “Куинс ”.

Гришо се саморазправи за 87 минути игра с полуфиналиста от предходната седмица в Хертогенбош Емил Русувуори с 6:2, 6:4, написа Sportal.bg.

Така след двата си триумфа в квалификациите Димитров може да мисли към този момент за четвъртия си съперник в лондонския клуб - Франсиско Серундоло. 24-годишният аржентинец е 19-и в света и през вчерашния ден отстрани мъчно Томи Пол със 7:6 (2), 4:6, 6:4.

Григор беше още веднъж безапелационен на тревния корт в “Куинс ”, и то против 44-тия в света финландец, който предходната седмица беше покрай класиране на финала в Хертогенбош. В последна сметка той отстъпи на Талон Грийкспор, който след това завоюва купата. Миналата година в “Куинс ” пък Русувуори беше стигнал до четвъртфиналите, само че в този момент бе спрян рано-рано от топ тенисиста ни.

Първи сет

Гришо стартира с елегантен форхенд-уинър по правата незабавно след ретура си за 0-15, а завоюва и идващото разиграване с прав удар по противоположния диагонал - 0-30. Русувуори прати топката в навън с предната страна на ракетата си и трябваше да пази троен брейк-бол, само че пресили бекхенд - 1:0.

Григор резервира позицията си, Кузманов със скок от 43 места и завръщане в топ 200

Финландецът продължи с неточностите и изостана с 15-0, само че най-сетне записа първата си точка с мощен форхенд за 15-15. Григор поведе с 30-15, а след това и с 40-15 след супер форхенд по диагонала. Сервис-мрежа и елементарно воле затвърди пробива за 2:0. Русувуори дочака най-сетне неточност от бекхенда на българина, която беше провокирана поради дълбоките му удари. Докосване с рамката на Гришо пък направи съотношението 30-0, а противникът му записва невърнат сервис за 40-0. Фантастичен бекхенд-ретур-уинър на Димитров докара до 40-15, а двойна неточност на подавача - до 40-30. Българинът завоюва замяна на бекхенди и вкара гейма в дюс, а по-късно прати форхенд в мрежата. Подсечен негов противоположен удар в навън означаваше 2:1.

Гришо пресили форхенд за 0-15, а след това направи тъкмо същото, въпреки и поради контакт с рамката - 0-30. С добър прав удар и с отличен сервис паритетът беше възобновен, а Русувуори направи неточност от бекхенд за 40-30. Сантиметър в навън на Димитров означаваше дюс, само че той с ас по правата в полето за тъждество си издейства авантаж. Втори следващ ас направи резултата 3:1.

Финландецът пресили бекхенд за 0-15, а след това направи нова двойна неточност за 0-30. Страхотен форхенд по противоположния диагонал на Григор му издейства троен брейк-бол, а още една двойна неточност беше задоволителна за 4:1.

С третия си ас Димитров поведе небрежно с 30-0, а чудноват отскок на топката върху линията след ретур на противника го подведе и той прати бекхенд в навън - 30-15. Сервис-мрежа му обезпечи преимущество от 40-15, а ас номер 4 свърши работа за 5:1.

Русувуори съумя да си построи задатък от 30-0, което за него беше достижение сега, въпреки повече евентуално да мислеше към този момент за идващия сет. Атака на мрежата след ретура на Гришо подейства за 30-15, а невърнат сервис направи 40-15. Прекрасен форхенд на линията на българина задържа интригата в гейма при 40-30, а Русувуори завоюва разиграване от към 20 удара, с цел да стигне до 5:2.

Григор Димитров си свърши работата в квалификациите в " Куинс "

Финландецът завоюва второ следващо разиграване и дръпна с 0-15, само че Гришо направи 15-15 с неотразен начален удар. Грешка на българина от форхенд по опразнена права го сложи под леко напрежение при 15-30, само че след това комбинира съвършено с уинър вид контрапие за 30-30. Трета неточност от форхенд на Димитров обаче докара до късмет за пробив на противника, която беше отразена с невърнат сервис. Втори следващ подобен към този момент означаваше сетбол, материализиран за 6:2 след единствено 32 минути.

Втори сет

Григор завоюва разиграване по форхендите, а след това противникът още веднъж направи двойна неточност и от 30-0 небрежно се стигна до 30-30. Чудесен прав удар по правата на българина му обезпечи късмет за ранен пробив, след което имаше преиграване на точка поради неверно присъждане на съдията. В последна сметка Русувуори избави брейк-бола с прекрасен бекхенд-уинър по диагонала, а след това с нова поредност от качествени противоположни удари и офанзива на мрежата той си издейства авантаж. Пореден прелестен бекхенд-уинър заслужи гейма на финландеца - 0:1.

Гришо изостана с 0-15, само че с невърнат втори сервис стигна до 15-15. Форхенд в мрежата обаче означаваше 15-30, само че още веднъж превъзходен начален удар послужи за 30-30. Ас номер 5 докара до 40-30, а трета поредна директна точка от подаване направи резултата 1:1. Българинът завоюва разиграване от главната линия за 0-15, а Русувуори записа невърнат сервис - 15-15. Великолепен минаващ бекхенд на Гришо го изведе до 15-30, само че след това той сгреши слайс-ретур - 30-30. Неточност от форхенд по правата на българина даде гейм-бол на съперника му, а още една такава беше задоволителна за 1:2.

Димитров стартира с шестия си ас за 15-0, само че противникът му още веднъж показва качествени форхенди и стигна до 15-15. Ретур в краката на Гришо предизвика неточност за 15-30, а след това финландецът съумя да повтори упражнението и си заслужи два брейк-бола. Григор отрази първия със седмия си ас, а с отличен втори сервис обезврежда и втория - дюс. Нов доста бездънен ретур на Русувуори затрудни нашия топ тенисист и се стигна до трети късмет за пробив, само че и той се изпари след ас. Деветият ас пък обезпечи авантаж на българина, само че той загуби равновесие зад главната линия и стана " жертва " на къса топка - ново тъждество. Димитров завоюва замяна на подсечени бекхенди за авантаж, а десетият ас постави завършек на проблематичния гейм - 2:2.

Фантастичен минаващ форхенд на Гришо му разреши да дръпне леко с 0-15, след което надхитри противника с поредност подсечени бекхенди и офанзива на мрежата за 0-30. Петата двойна неточност на Русувуори в мача направи съотношението 0-40, а първият брейк-бол беше отразен с невърнат сервис. Бекхенд в навън на финландеца направи пробива факт - 3:2.

44-тият в света поведе с 0-15 след изострен бекхенд по диагонала, само че след това пресили форхенд за 15-15. Невърнат сервис на Гришо го изведе до 30-15, а по-късно с подсечен бекхенд по правата той предизвика неточност на противника - 40-15. Ас номер 11 затвърди пробива - 4:2. Димитров имаше превъзходен късмет да дръпне с 0-15 още веднъж, само че прати форхенд в мрежата от печеливша позиция, само че в идващия миг направи рядко срещан ретур-уинър с подсечен бекхенд за 15-15. Неотразен начален удар на финландеца бе последван от негов форхенд в мрежата - 30-30. Той обаче компенсира в идващото разиграване, печелейки го с поредност от прави удари по диагонала за 40-30. Още един уинър с тази страна на ракетата направи резултата 4:3.

Димитров наниза форхенд-уинър по пай диагонал за 30-0, а с невърнат втори сервис си обезпечи три шанса за 5:3. Още първият беше материализиран и топ тенисистът ни се приближи единствено на гейм от успеха. Страхотно разиграване от към 20 удара беше извоювано от българина за начало на идващия сегмент за 0-15, а противникът отговори с неотразено подаване - 15-15. Русувуори надви за първи път в мача в замяна на подсечени бекхенди и дръпна с 30-15, само че след това бе заставен да сгреши със задната страна на ракетата - 30-30. Чудесен бекхенд-слайс по правата на Григор послужи като контрапие и му обезпечи мачбол, само че за жалост благодарение на шанса финландецът оцеля. Форхенд-уинър по правата на Димитров го изведе до втори мачбол, само че Русувуори се оправи посредством композиция сервис-форхенд-уинър. Нов печеливш прав удар на 44-тия в света му обезпечи авантаж и с неотразен сервис постави завършек на гейма - 5:4.

Григор стартира съвършено с две бързи точки след отлични начални удари за 30-0, а Русувуори прати форхенд в мрежата за 40-0 и надлежно три мачбола. С неотразен сервис Димитров узакони третата си поредна победа в " Куинс " за 87 минути игра - 6:2, 6:4.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР