Григор Димитров заяви, че следващата му цел е да спечели

...
Григор Димитров заяви, че следващата му цел е да спечели
Коментари Харесай

Григор Димитров заяви, че следващата му цел е титла от Големия шлем

Григор Димитров съобщи, че идната му цел е да завоюва купа от Големия шлем. Димитров победи нощес във финалния тенис шампионат на АТП в Лондон след триумф над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3. 26-годишният хасковлия записа пет победи в пет мача при дебюта си в конкуренцията в английската столица, с което проработи чек за 2,59 милиона $ и 1500 точки за международната класация, в която от през днешния ден заема рекордното в кариерата си трето място.

Естествено една от главните ми цели е продобиване на купа от Големия шлем. Това постоянно е било моя фантазия. Мисля, че се приближавам към реализирането й. Постигал съм положителни резултати в шампионатите от Шлема в предишното, само че в този момент би трябвало да стана още по-постоянен и в това време да се възползвам от всяка разкрила се възможнвост, както се случи в Лондон. Да, купата тук е ужасно, необикновено достижение за мен. Но има какво още да покажа, желая да играя още по-добре и още по-добре, разяснява Димитров.

Българинът направи най-хубавия сезон в кариерата си, в който завоюва четири от осемте си трофеи до момента, в това число записа и първи успех в сериите " Мастърс " в Синсинати през август. Той чака доста забавна 2018 година, в която на корта след дълго неявяване поради травми ще се завърнат двама от някогашните водачи в международната класация Анди Мъри (Великобритания) и Новак Джокович (Сърбия).

Следващата година явно ще бъде доста забавна, изключително първоначално. Има няколко страхотни тенисисти, които се завръщат на корта. А тези играчи не могат да бъдат отписвани в нито един миг, сподели още българинът.

Димитров имаше отличен старт на сезона през актуалната година, като доникъде на февруари завоюва купите в Бризбейн и в София и игра полуфинал на Откритото състезание на Австралия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР