Григор Димитров затвърди отличната си форма на твърди кортове и

...
Григор Димитров затвърди отличната си форма на твърди кортове и
Коментари Харесай

Григор Димитров вече е на четвъртфинал на турнира по тенис във Вашингтон

Григор Димитров затвърди отличната си форма на твърди кортове и към този момент е на четвърфинал на шампионата във Вашингтон, който е с награден фонд 2,014 милиона $. Днес в третия кръг първата ракета на България се оправи с финландеца Емил Руусувори с 6:4, 6:3 за час и 47 минути и ще играе с спечелилия от срещата Юго Юмбер (Франция) - Йосуке Ватануки (Япония).

На старта на шампионата той със 7:6 (8:6), 6:2. До момента Димитров, подложен като №5 в американската столица, и Русувуори имаха два мача по сред си, в които си бяха разменили по една победа. 24-годишният скандинавец залага на физическа мощност и сила, като има една купа в АТР-тура. Заема 55-о място в международната класация, много под равнището на българската звезда, който през днешния ден потвърди превъзходството си.

Двамата започнаха мача със постоянен начален удар, залагайки на постоянен първи сервис. И мачът вървеше равностойно до 2:2, като в петия гейм българинът изпадна в обстановка за пробив, само че я избави и си взе подаването. След това той проби финландеца за 4:2, реализирайки четвъртата отворила се опция. И вместо да затвърди преимуществото си, той позволи ри-брейк. Димитров позволи няколко грешки от на пръв взор обикновени обстановки и даде елементарен пробив.

В тези моменти Руусувори взе самодейността и изравни до 4:4 на нула. Но по-класният българин бързо спря пропадането си и с втория си пробив за 6:4 взе първия сет.

Във втория сет Григор Димитров нанесе своя удар с пробив в четвъртия гейм, когато проби при първата възможност и поведе с 3:1. След това като че ли по инерция без да се тормози взе подаването си на 15 и усили преднината. Димитров можеше да си реши мача доста по-рано, защото пред него се откри още една опция за пробив. Но той я пропусна, а Емил Руусувуори остави очакванията си живи. Но Димитров още веднъж подвигна темпото при своето подаване и поведе с 5:2 отново на 15.

В осмия гейм сюжетът беше подобен, като Димитров можеше да завоюва мача с пробив, по отново пропусна една опция. Но при идващото си подаване той беше извънредно праволинеен и завоюва изрично без да даде точка на съперника си.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР